Dapat SMS Scam lagi hari ni...

Recommended Brokers


LeeGG

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2009
Messages
2,923
Reaction score
55
Points
30
Aku baru dapat SMS dalam HP aku, baru tadi dalam 5 limit lepas.
HP yang hantar message tu bernombor: 012-837-9378

Message ditulis macam kat bawah ni:

RM0. Tahniah !!!
Anda telah
berjaya
memenangi hadiah
RM19,000.00
dari BONUS LINK
No Siri: 998877
Sila Call
Pengarah
SHELL SDN BHD
0128339967
Tq


Aku malas nak layan.
Kalo korang nak layan, boleh ler cuba call.
Mana la nak tau dapat RM19,000.00...:eek:
 
Sponsored Post

pazil

Super Active Member
Joined
Mar 5, 2006
Messages
5,007
Reaction score
6
Points
65
Kalau kes mcm ni rugi masa dan tenaga je klik kekotak sms bos.
Kira ok lagi.

Yang pernah dapat:
Anda telah berjaya melanggan blablabla dan RM3 telah di potong dari akaun anda.
Padahal tak pernah melanggan apa pun.
Apa jadah laaa telan duit macam tu jeee.
Ini melibatkan kerugian akibat auto kecurian kredit.
Kes naya.

Dan tiada solution dari mana-mana pihak telco setakat ini, Kalau call center diaorang akan pointkan kesalahan kepada pihak 3rd party.

Naya!

Btw kedua-dua keadaaan tadi dah ada yang buka thread bos.
 

akundaktau

Legendary Member
Joined
Mar 6, 2013
Messages
10,744
Reaction score
179
Points
128
balas balik sms tu...

sms anda telah difowardkan ke
SKMM
anda dikehendaki untuk berhubung terus dengan
tuan mohd fikri bin johari d unit pencegahan
penipuan siber untuk memberikan keterangan.

sekian.
 

sonyXperia

Fun Poster
Joined
Aug 23, 2013
Messages
844
Reaction score
0
Points
10
Selama pakai onexox ni dah tak pernah kena caj mengarut ... malah lebih jimat... jom mnp ke onexox ...berminat wassap saya 01114737544
 

boey

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
15,501
Reaction score
55
Points
120
Aku pula slalu dpt msj ni

RCE-Yayasan bg pinjaman kpd K/TANGAN KERAJAAN, TAK KIRA KOMITMEN LUAR & CTOS, KELAYAKAN POTONGAN GAJI 75%, LULUS 3 HARI. Berminat sila balas YA ke 0196449337
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,922
Reaction score
119
Points
33
balas balik sms tu...

sms anda telah difowardkan ke
SKMM
anda dikehendaki untuk berhubung terus dengan
tuan mohd fikri bin johari d unit pencegahan
penipuan siber untuk memberikan keterangan.

sekian.
Bgus ni....biar depa kecut sikit...
 

akundaktau

Legendary Member
Joined
Mar 6, 2013
Messages
10,744
Reaction score
179
Points
128
Aku pula slalu dpt msj ni

RCE-Yayasan bg pinjaman kpd K/TANGAN KERAJAAN, TAK KIRA KOMITMEN LUAR & CTOS, KELAYAKAN POTONGAN GAJI 75%, LULUS 3 HARI. Berminat sila balas YA ke 0196449337
kalau ni...hang balas...

ada tak pinjaman tak perlu bayar semula??

kalau ada sila balas Ya

:)):))
 

Iman_Sr

Banned
Joined
Nov 24, 2010
Messages
29,961
Reaction score
408
Points
131
Kalau kes mcm ni rugi masa dan tenaga je klik kekotak sms bos.
Kira ok lagi.

Yang pernah dapat:
Anda telah berjaya melanggan blablabla dan RM3 telah di potong dari akaun anda.
Padahal tak pernah melanggan apa pun.
Apa jadah laaa telan duit macam tu jeee.
Ini melibatkan kerugian akibat auto kecurian kredit.
Kes naya.

Dan tiada solution dari mana-mana pihak telco setakat ini, Kalau call center diaorang akan pointkan kesalahan kepada pihak 3rd party.

Naya!

Btw kedua-dua keadaaan tadi dah ada yang buka thread bos.
takat ni yg aku tau xde curi kredit,telco ONEXOX..

just nk pesan jugak kt kwn2 cg,ade satu app ni,kalau xsilap app app yg berkaitan dgn hp theft tah ape tah...app ni mmg telan kredit...haram jad betul...pakai ape2 telco pun tetap mkn kdt tanpa kerelaan..:(scam
 

powerbiz

Active+ Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
4,287
Reaction score
16
Points
25
Reply jer Bro...tanya mcm mana nak ambik duit tu?nak tgk dia jawab apa....hahaha

Aku baru dapat SMS dalam HP aku, baru tadi dalam 5 limit lepas.
HP yang hantar message tu bernombor: 012-837-9378

Message ditulis macam kat bawah ni:

RM0. Tahniah !!!
Anda telah
berjaya
memenangi hadiah
RM19,000.00
dari BONUS LINK
No Siri: 998877
Sila Call
Pengarah
SHELL SDN BHD
0128339967
Tq


Aku malas nak layan.
Kalo korang nak layan, boleh ler cuba call.
Mana la nak tau dapat RM19,000.00...:eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register