Ask/Help Sape pernah pergi Interview MAS?

CG Sponsors




the_smith

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
2,663
Reaction score
23
Points
25
Merujuk kepada tajuk thread ni, den dengan berbesar hati ingin menanyakan sedikit sebanyak berkenaan dengan temuduga MAS kalau ada warga CG kat sini yang pernah ade pengalaman. Kawan baik den akan hadir ke interview MAS ari khamis ni untuk jawatan yang die sendiri tak pernah apply..
:D
ni detail die..

1. Jawatan : Senior Executive, Programme Management Office
2. Kekosongan : 3 ( dinyatakan oleh HR)
3. Job Description :
Responsibilities:


•Supports superiors to plan, implement and manage structured project / programme management framework, monitor its progress with diligence, add value and advisory where possible, and provide structured reporting
•Accountable for the achievement of assigned project / initiative results
•Assist in planning, implementation of various project / initiatives / organization and review of status update meetings for key initiatives as prioritized by Group CEO’s Office and PMO.
•Assist in development minutes of meeting as well as discipline to follow through of key action points and where required, lead small projects
•Provide assistance in analysis of key parameters within each project with an objective to expedite and provide a smooth flow to abovementioned projects
•Development and ownership of project management monitoring tools (Gantt charts), and practice of standard operating procedures
:-?


persoalannya, die tak pernah buat kerja pasal ni...ak sendiri mmg xtau langsung pasal project management ni..kot ade sape yg expert minta pendapat sikit..:)cgrock
 
Sponsored Post

the_smith

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
2,663
Reaction score
23
Points
25
den nk g lunch dlu...sape ade info2 kasik tau ye..
 

Mata38

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2013
Messages
944
Reaction score
4
Points
15
Dapat kerja PMO ke bro?
Bagus ni tapi banyak kerja but good for knowledge dan liaise dengan banyak pihak ..
Contohnya macam CEO dah bagi idea dan PMO kena buat dari A-Z..
Either from the aspect of research, implementation, review dan sebagainya..
 

the_smith

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
2,663
Reaction score
23
Points
25
Dapat kerja PMO ke bro?
Bagus ni tapi banyak kerja but good for knowledge dan liaise dengan banyak pihak ..
Contohnya macam CEO dah bagi idea dan PMO kena buat dari A-Z..
Either from the aspect of research, implementation, review dan sebagainya..
oo..ade kaitan ke statistics dengan bidang ni bro?kwn den ni degree statistics sama mcm den..die skang dgn TM..
 

Mata38

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2013
Messages
944
Reaction score
4
Points
15
oo..ade kaitan ke statistics dengan bidang ni bro?kwn den ni degree statistics sama mcm den..die skang dgn TM..
Memang akan ada depend pada task dan project..
Even ada juga PMO yg terpaksa review ROI dan projection $$ sebelum project implementation..
Kalau tak worth it then either scrap project tu atau improvise..

Dulu company lama aku kat Symphony banyak nak pakai PMO dan gaji pun masyuk..
 

the_smith

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
2,663
Reaction score
23
Points
25
Memang akan ada depend pada task dan project..
Even ada juga PMO yg terpaksa review ROI dan projection $$ sebelum project implementation..
Kalau tak worth it then either scrap project tu atau improvise..

Dulu company lama aku kat Symphony banyak nak pakai PMO dan gaji pun masyuk..
oo..tq bro..nnt ade ape yg x paham den PM bro ye..:D
 

elnino25

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
7,440
Reaction score
64
Points
70
dia x penah buat keje psl tu, cmne leh dpt tu? senior exec plak, jeles den..hahaha..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register