Sape pakai android tv atau android box?

Recommended Brokers


Latest Threads

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,806
Reaction score
316
Points
131
Assalamualaikum

Nak tanya sat

Bagus beli tv android ke just beli android box?

Bole tgk cenel tv free ke gune android box?

Aku noob sket psl tech2 ni:D
 
Sponsored Post

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
tuan pakai internet apa dekat rumah

memang tuan nak tukar tv ke,android box lagi murah daripada tv

channel tv apa tuan nak tengok
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,806
Reaction score
316
Points
131
tuan pakai internet apa dekat rumah

memang tuan nak tukar tv ke,android box lagi murah daripada tv

channel tv apa tuan nak tengok
Nk beli utk rumah br nnti

Internet xde lg...streamyx je kot

Cenel nk seme yg astro ade..

Bos pakai tv anrdoid ka?
 

anuarkarim

Active Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
2,255
Reaction score
22
Points
35
Bagus tt bukak thread ni.. br lepas contact astro utk terminate.. nak amik unifi.. nampak lg berbaloi..
 

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,756
Reaction score
188
Points
123
Assalamualaikum

Nak tanya sat

Bagus beli tv android ke just beli android box?

Bole tgk cenel tv free ke gune android box?

Aku noob sket psl tech2 ni:D
rasa mcm sama jerr..
android box nama sebetulnya..android box ni bole jadi android box (tv) dan bole layan movie..nak tgk tv, bole download apps mcm astro on the go..klu global punye, download kodi pon ok..

ni pon bole..

https://www.filmon.com/

klu nak layan youtube je dgn resolusi rendah, bole laa pakai streamyx utk layari internet..

aku guna android box ni mcm dah ganti desktop..tgk facebook dan cari kerja (jobstreet) guna ni je..

nak guna internet?? pakai yg mobile je laa..dulu Celcom 1st Gold bole laa tgk movie hd..skang ni redone RM28 je, surf internet ngan main games ringan2 je laa..dan setiap hujung minggu, cari episod dragon ball super..mmg cukup sebulan klu guna 5GB data..
 
Last edited:

blinkcollagen

Legendary Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
10,988
Reaction score
6
Points
115
Assalamualaikum

Nak tanya sat

Bagus beli tv android ke just beli android box?

Bole tgk cenel tv free ke gune android box?

Aku noob sket psl tech2 ni:D
android box...
1. bagus
2. layan kodi pun dah cukup...movie2 baru
3. streamyx kena 4mb atau unifi...digi 150 infinite boleh juga kot
4. nk tgk astro kena langgan myiptv
5. beli box yg ram 2gb ke atas
 

Pizzaro

Fun Poster
Joined
Dec 19, 2012
Messages
999
Reaction score
47
Points
30
android box..portable..senang di bawa kemana mana contoh balik kampung ke..janji ada internet..kalau android tv tak kan nak bawa tv..dengar cerita start bulan 6 siaran analog akan stop..semua digital..so mungkin tv yang tak support digital akan turun harga sebab perlukan decoder tambahan untuk dapatkan siaran digital..tv baru sekarang banyak yang dah terus support digital. beli tv murah, pasang android box,pasanag mytv untuk backup kalau takde internet,masuk unifi dapat unifi tv,pasang piring astrox untuk tembak channel indon..memang sampai muntah tgk tv nanti..huhu
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
kalo tak mo serabut segala wayar melingkaq
pakai jer built in dlm tv... :)paid
 

syayzr

Active Member
Joined
Sep 7, 2009
Messages
1,653
Reaction score
79
Points
30
android box nak pakai kena unlimited internet, better guna unifi untuk smooth streaming..pengalaman guna add on kodi even internet laju still buffering..

skang guna app newestmovie ngan freeflixhq direct app takya install dlm kodi..

channel muvi ada tapi malas nak godek..
ada yg berbayar share akaun netflix atau untuk stream live bola...worth it bayar untuk sekali je...no monthly mcm kat astro...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register