BTC USD 50,598.4 Gold USD 1,781.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Program penipu Dr. Azizan utk tahun 2011!!

rayz

Legendary Member
Messages
13,038
Joined
Jun 5, 2007
Messages
13,038
Reaction score
758
Points
161
sekarang ni aku nyampah dgr radia yg asik keluar ayat


-tak hensem tak pe janji kayap


aduhhh


kenapalah org2 yg nk tlg org tapi cas melampau2..
 
Sponsored Post

dloanman

CG Top Poster Club
Messages
30,615
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,615
Reaction score
2,302
Points
206
“Doktor Kata Peluang Tipis” – Ibu Mertua Meninggal Dunia, Azizan Osman Dan 31 Ahli Keluarga Positif COVID-19

Oleh
Irsa
Pada 28/01/2021
https://ohmedia.my/ohtidak/doktor-k...osman-dan-31-ahli-keluarga-positif-covid-19/#
azi1.jpg

Penceramah dan pakar motivasi terkenal, Datuk Azizan Osman hari ini mengesahkan bahawa dia dan 31 ahli keluarganya yang lain telah dijangkiti wabak COVID-19 selepas mempunyai kontak rapat dengan seorang pesakit yang sama pada 7 Januari yang lalu.

Datuk Azizan tampil mengumumkan mengenai perkara itu menerusi akaun Facebook untuk pengetahuan pengikut media sosialnya.

Yang lebih menyayat hati, ibu mentuanya turut meninggal dunia akibat wabak pandemik COVID-19 ini.

Menulis panjang lebar di ruangan Facebooknya, Azizan Osman berkata kejadian yang menimpa diri dan keluarganya itu merupakan sesuatu yang sangat berat untuk ditanggung.

Turut menceritakan bagaimana saat-saat dia jatuh sakit dan dimaklumkan doktor bahawa harapannya untuk terus hidup adalah sangat tipis, pengasas syarikat RichWorks International merasa bertuah kerana merasakan Allah masih menyayangi dirinya.


COVID-19 hampir meragut nyawa saya! 1.44 petang, Jumaat 15 Januari- saya dah hampir maut! Nafas saya sesak! Doktor kata peluang saya amat tipis. Tetapi sesuatu berlaku yang membuktikan kekuasaaan Allah SWT. Saya dan keluarga diuji dengan virus COVID-19. 31 ahli keluarga saya dijangkiti COVID-19 dan ibu mentua saya telah kembali ke rahmatullah.
Meskipun dilanda ujian yang cukup berat, Azizan Osman meluahkan rasa kesyukuran kerana mendapat sokongan daripada ahli keluarga dan rakan-rakan yang menjadikannya lebih tabah menghadapi dugaan ini.
Menganggap nikmat kehidupan selepas dijangkiti COVID-19 sebagai peluang kedua, Azizan Osman berkata bahawa dia akan membetulkan segala kesilapan yang pernah dilakukannya dan menjadi mentor yang lebih baik untuk anak-anak didiknya.
Saya percaya ada sebab Allah bagi peluang ini untuk saya buat segalanya dengan lebih baik, dan menjadi mentor yang lebih baik.
Difahamkan, keadaan pakar motivasi itu kini sudah pun sembuh daripada wabak pembunuh itu. Syafakallah diucapkan buat Datuk Azizan dan keluarga.

sumber - https://ohmedia.my/ohtidak/doktor-k...-osman-dan-31-ahli-keluarga-positif-covid-19/
 

kopirait

CG Top Poster Club
Messages
39,100
Joined
Apr 18, 2010
Messages
39,100
Reaction score
2,955
Points
206
RichWorks anjur seminar percuma, bimbing usahawan

41613811465_seminarusahawan.jpg


KUALA LUMPUR: Penganjur acara dan seminar, RichWorks International Sdn Bhd (Richworks) menganjurkan Seminar Bina Bisnes Berjaya 2021 yang bakal melengkapkan usahawan dengan ilmu, latihan dan bimbingan untuk mengatasi COVID-19 serta pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), di samping membantu mencapai keuntungan jutaan ringgit dalam jangka masa enam hingga 12 bulan.

Seminar percuma melalui aplikasi Zoom itu bermula pada 6 Februari lalu, dari jam 9 pagi hingga 10 malam yang diadakan setiap hujung minggu pada hari Sabtu hingga Mac depan.

Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks, Radz Mohd berkata, matlamat seminar itu adalah untuk membimbing usahawan dan bakal usahawan dalam ilmu perniagaan dengan formula terbukti berkesan, menyemai semangat keusahawanan dan meningkatkan kemampuan perniagaan.

“Ini adalah sebahagian daripada tanggungjawab kami untuk membantu memacu ekonomi dan memastikan pembangunan sosioekonomi yang inklusif dan bermakna ke arah masyarakat yang lebih sejahtera.

“Mereka (peserta) akan dapat merasai perkongsian dari pengasas dan mentor Richworks, Datuk Wira Dr Azizan Osman serta TITANS, gelaran untuk usahawan-usahawan seperti jenama Sabella, Mamasab Bakery, Noir, Nurraysa dan ramai lagi yang telah berjaya, termasuklah usahawan dari Indonesia, Brunei dan Singapura,” katanya dalam pelancaran Seminar Bina Bisnes Berjaya 2021 pada Sabtu.

Mengulas lanjut, beliau menambah, RichWorks telah berjaya membantu seramai 400,000 peserta melalui perniagaan berkesan sepanjang tahun lalu dan seramai 65,000 peserta menyertai seminar setakat ini.

“Untuk 2021, kami menyasarkan untuk membantu lebih 1.8 juta usahawan untuk belajar dan mendalami ilmu perniagaan. Semoga ini menjadi platform permulaan terbaik serta dapat meningkatkan perniagaan dan taraf hidup mereka.

“Kami juga akan menaja sepuluh usahawan mengikuti Program SPIRE Mentoring RichWorks, iaitu program latihan bimbingan intensif yang bernilai RM250,000. Pemohon hanya perlu menulis aspirasi untuk capai RM1 juta pertama” katanya lagi.

Dalam pada itu, satu program baharu turut diperkenalkan, iaitu “Bina Bisnes Berjaya Edisi Khas - Your First Million Summit” yang diadakan secara percuma pada 26 hingga 28 Februari ini.

Mereka yang berminat untuk menyertai boleh layari www.binabisnesberjaya.com atau sebarang pertanyaan lanjut, boleh emel ke [email protected].

*Artikel ini adalah kandungan berbayar.

 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,923
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,923
Reaction score
22,062
Points
1,671
Zaman-zaman taksub

Boleh ke boleh? Siapa faham say ai! Cakap kat kawan sebelah, anda kaya dan berjaya!

Ya kawan-kawan. Kita semua ada zaman gelap masing-masing. Cerita sini habis sini. Masa ni memang tahap taksub tu macam walaun. Setiap pagi buat status assalamualaikum sahabat positif. Yang tahi politik jenis merungut apa semua terus kena unfriend.

Mula-mula pergi kursus free. Memanglah free dah tu umpan suruh pergi next kursus. Katanya daftar kat situ dapat promo burung awal. Maka berbondong-bondonglah bani tamim bani keturah swap kredit debit kad untuk daftar ke IMKK.

Ya IMKK kawan-kawan. Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan. Kursus motivasi 3 hari 2 malam. Harga masa tu dalam RM6++ tak silap. Lagi depan seat lagi mahal. Katanya ambil berkat air liur sifu yang terpercik baru ilmu tu lekat. Bapak syirik yal. Entah kenapa masa tu tahap taksub sampai takboleh fikir otak jatuh cari otak hilang.

Masa kat IMKK, kena tabur umpan lagi. Suruh masuk next kursus pulak. MMM.

Millionaire Marketing Mastery

Kedengaran bombastik bukan? Mana tak bombastik. Seat paling belakang pun dah RM2999.99. Itulah harga yang saya bayar untuk kursus motivasi lompat-lompat atas kerusi joget-joget bara bara bara bere bere bere.

Gila betul lah. Dalam dewan tu kurang-kurang ada 4000 bangsa melayu. Darabkanlah sendiri korang kan suka kira untung orang. 4000x3000 = 12 juta hanat. Tu seat paling cikai tu. Seat depan-depan super supreme hawaian italiano 10,000-12,000. Kau rasa?

Nasib baik lepas MMM tu hidayah mula menghampiri saya. Hijab mulai terbuka. Barulah saya sedar selama ni saya telah di-NLPkan. Apa ke bangang bayar ribu-riban untuk kursus motivasi haramjad macam ni?

Kursus-kursus macam ni saling tak tumpah macam kursus KESUMART masa UPSR dulu. Masa kursus siap nangis-nangis bagai kenang dosa pada ibu bapa. Yang pailang2 sekolah pun menangis melalak-lalak masa tu. Janji nak taubat lah apalah.

Habis je kursus. Hilang semua tu. Kembali pada perangai dajal balik. Haa samalah macam kursus ni. Masa kat dalam tu berkoba-koba nak jadi jutawan lah positif lah. Balik rumah tengok kucing berlari-lari tengok burung berkicauan apa pun tak boleh.

Masa tu masing-masing kalau cerita pasal bisnes sendiri, ayat dimulakan dengan 'Kepakaran saya adalah bla bla bla'. Memang rasa professional sangatlah masa tu. Hakikatnya itu semua sembang belaka. Poyo je lebih.

Persoalannya sekarang ni saya dah jadi jutawan ke lepas graduate kursus ribu-riban ni?

Alhamdulillah saya dah jadi jutawan sekarang.

Jutawan fakir. Daripada jalan menuju jutawan MMM sekarang dah jadi iii

i-sinar, i-lestari, i-citra

BOLEH KE BOLEH? SIAPA FAHAM SAY AI!
ANDA KAYA DAN BERJAYA!!!

 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,923
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,923
Reaction score
22,062
Points
1,671
Mcm ni yg kita nak baca
 

silverchair959

Legendary Member
Messages
18,404
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,404
Reaction score
96
Points
135
merosakkan bahasa pun ya dia ni....

boleh ke boleh ?
nak ke nak ?

mengarut betul...
 

lau_kau

Legendary Member
Messages
16,747
Joined
Aug 2, 2007
Messages
16,747
Reaction score
2,776
Points
201
Terbaik dr azizan nie ramai jgk la dia lahirkan usahawan yg berjaya
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
2,924
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,924
Reaction score
343
Points
46
Terbaik dr azizan nie ramai jgk la dia lahirkan usahawan yg berjaya
Ramai usahawan yang kaya juga tapi dier lagi cepat kaya.

Ini yg ramai ckp dier bela hantu raya...entahlaa....

Tp bisnes air liur nie boleh kaya juga. Lagi kuat melipat lagi cepat kaya katanya....

Kita tetap juga dgn moto peon nie juga...xcampor geng2 melipat cepat kaya nie...
 

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
Ramai usahawan yang kaya juga tapi dier lagi cepat kaya.

Ini yg ramai ckp dier bela hantu raya...entahlaa....

Tp bisnes air liur nie boleh kaya juga. Lagi kuat melipat lagi cepat kaya katanya....

Kita tetap juga dgn moto peon nie juga...xcampor geng2 melipat cepat kaya nie...

biasalah tu bos.
semua benda pakai kos
takkan nak bg ceramah free je
kos tempat, makan minum, bla2, semua pakai kos.

nak free pon boleh, tgk je ceramahnya lat youtube. hadamkan. sama je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register