Price Action Teknik Trading dgn KorHarmonic Patterns dan Indicator

Recommended Brokers


Forex Chart

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,388
Reaction score
230
Points
133
aku ada beli..tapi tak reti nak guna..email kat dia..dia balas kelas dia ada 3 sesi..satu sesi euro300...chiss...
 
Sponsored Post

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,347
Reaction score
88
Points
30
aku ada beli..tapi tak reti nak guna..email kat dia..dia balas kelas dia ada 3 sesi..satu sesi euro300...chiss...
pakai dgn kombinasi....

Contoh kalau keluar One2One Bullish... Stop Loss hang taruk luar kotak. Entry hang buh maksimum sekurang-kurangnya 2 kali Stop Loss hang.

Anytime kalau aku rajin... aku boleh jer cerita dalam ni. Or better hang masuk jer dalam group telegram aku : PTG TRIAL KH.

X pasti boleh letak link atau tak sini... PM jer lah aku kalau nak link. Dun worry x ada bayar-bayar.
 

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,347
Reaction score
88
Points
30
Ni rupa Korharmonics yang baru tu...

Aku bulatkan merah tuh.





And then how to use it??

Ni ringkas jer... sbb aku x suka complicated.

1. Macam dalam gambar.. Enhance One2One Bearish keluar. Boleh ready untuk Sell. Tapi aku tarik Fibonachi EOT (tengok atas kotak One2One merah tu, 423 tu. Itu signify pengakhiran trend.

So dalam situasi ni, aku akan melihat untuk Buy dulu jika agresif atau jika konservatif aku akan tunggu jer price kena 423 tu baru aku entry Sell.

Apa kelebihan guna 121 ni?

One2One (121 shortform nya) adalah bersifat SL kecil. Ini bermakna hang boleh trade dan hit SL bertalu2 yet hanya dengan satu kali TP dah cover yang loss tu dan siap dapat profit lagi.

SL ngam-ngam luar kotak. Dlm situasi Sell aku akan letak SL atas sikit dari WRH aka Weekly Range High.



Also... point to note:

1. Ada Bullish Enhance One2One di bawah (kotak hijau, point 1) dan Key Level (point 2).

2. Both of this signify a good entrance untuk Buy TP di sekitar 423 Fibo EOT SEBAB SL KECIK.

3. SL jika Buy hanyalah ngam-ngam luar kotak tu (see why I said 121 ni super awesome??!! Ratio dia beb... ratio SL vs TP dia tu!!)

Dengan filter yang betul, hang boleh filter 121 trade hang dan pilih yang berkualiti sahaja.
 

bob76

Legendary Member
Joined
Jul 7, 2010
Messages
16,281
Reaction score
70
Points
120
Bob Ali!!!

Kelas amal PTG esok jom...
X dpt la bos..gi yg jb ari tu pun byk lagi nak kena belajar. Memang nak kena start dari silibus awal semua tu... Tapi mmg mengujakan utk study PTG ni betul :)paid
 

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,347
Reaction score
88
Points
30
X dpt la bos..gi yg jb ari tu pun byk lagi nak kena belajar. Memang nak kena start dari silibus awal semua tu... Tapi mmg mengujakan utk study PTG ni betul :)paid
wow.. makna kata disini hang ada EOT Range / EOT Maya laa????? :eek::eek::eek:
 

Davidjuniorm

Permanently Banned
Joined
Dec 7, 2018
Messages
12
Reaction score
0
Points
3
I dont trust human.. I choose machine to take care of my trading decision :))))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register