Price Action Teknik Trading dgn KorHarmonic Patterns dan Indicator

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

mattcutt

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
1,973
Reaction score
13
Points
25
**KorFx Trader minta post kat sini sebab dia kata indi yang percuma telah ‘expired’ dan katanya trader dah cuba bertahun tahun dengan indicator yang dia berikan secara percuma selama ini.


Ini indi berbayar semestinya version yang dikemaskini dan update update percuma dimasa hadapan.
Indi yang lama semua dah expired.

http://tools.tradingarsenal.com/korharmonics-indicator-download/


Mengenai Indicator korHarmonics
- Scan secara realtime dan history pattern tetap berada untuk pembelajaran / backtest.
- Boleh digunakan pada semua pair yang berada di MT4.
Memberi Pilihan kepada trader untuk mengikut setting pilihan seperti:
- Scan chart mengikut pattern harmonic tanpa perlu melukis berdasarkan ‘ratio’ sukatan
harmonic.
- Pattern yang bakal terjadi / kemungkinan terjadi. (Emerging pattern)
- Pilih jenis pattern yang hanya diperlukan sahaja

 Boleh monitor pelbagai pair, ciri ciri ekstra tambahan notification kepada ‘smartphone’ melalui indicator diplatform akan ditambah pada masa hadapan
 Memastikan setiap pattern terbentuk sebelum ‘price action’ terjadi

Bagi trader harmonic & geometri, adalah penting untuk:
(#1) Membuat pemerhatian backtest bagi pattern yang ‘berulang’.
(#2) Mendapat alert jenis jenis pattern yang terbentuk atau kemungkinan bakal
terbentuk.

Bagi mencapai seperti no (#1), maklumat lanjut, pembelajaran secara percuma di forum TradingArsenal seperti maklumat kajian jenis jenis pattern yang telah dilakukan,

Manakala bagi mencapai seperti no(#2), disinilah fungsinya indicator koharmonics ini.

** Tidak ada indicator yang dapat mengantikan ‘mata dan pengalaman’ trader itu sendiri.
Ada pattern yang sebenarnya bersifat lebih baik dibiarkan sahaja.
Ada yang nampak cun, tapi pattern tulah yang tak menjadi.
Adalah menjadi tanggungjawab trader untuk belajar dan belajar untuk bila masa untuk trade dan bila masa terbaik untuk tidak trade. Ambil peluang yang ada dengan menyertai komuniti dengan pergi kepada “Market Patterns & Trading Strategies - Research & Analysis" bagi mempercepatkan proses pembelajaran anda.

Jenis Jenis Pattern Yang tersedia dengan indicator ni.
• ABCD_Bullish
• ABCD_Bearish
• I ABCD_Bullish (ideal ABCD bullish pattern, dari segi konsep harga)
• I ABCD_Bearish (ideal ABCD bearish pattern, dari segi konsep harga)
• I+T ABCD_Bullish (ideal dari segi konsep harga dan masa)
• I+T ABCD_Bearish (ideal dari segi konsep harga dan masa)
• Gartley Bullish
• Gartley Bearish
• Butterfly Bullish
• Butterfly Bearish
• Crab Bullish
• Crab Bearish
• Bat Bullish
• Bat Bearish
• Batman Bullish
• Batman Bearish
• SHS Bullish - Head and Shoulders
• SHS Bearish
• I+SHS Bullish - Ideal Head and Shoulders
• I+SHS Bearish
• 3Drives Bullish
• 3Drives Bearish
• 5-0 Bullish
• 5-0 Bearish
• Running Corr Bullish – running correction
• Running Corr Bearish
• Contracting triangle
• Diagonals
Jenis Pattern Bakal / Berkemungkinan Terjadi
• Emerging Gartley Bullish
• Emerging Gartley Bearish
• Emerging Butterfly Bullish
• Emerging Butterfly Bearish
• Emerging Crab Bullish
• Emerging Crab Bearish
• Emerging Bat Bullish
• Emerging Bat Bearish
Personally harmonic terbaik digunakan bersama teknikal seperti level level SNR yang penting seperti,
Monthly High/Low
Weekly High/Low
Daily High/Low

Memandangkan telah ramai trader menggunakan tools ini seluruh dunia. Version yang diperkemaskan Cuma dijual dengan harga yang serendah = 20 euro sahaja.


** BONUS: (Diberikan secara percuma kepada sesiapa sahaja oleh KorFx)
http://tools.tradingarsenal.com/zonealert-indicator-download/

Ini adalah tools zone alert tertentu yang mengikut pilihan trader sendiri dan setting boleh dibuat
notification terus ke IOS atau Android. Semestinya nak gunakan ni, MT4 kena ON. VPS boleh dipertimbangkan.

Amaran:
Jangan kata aku promote indi and dapat komisen. Check betul2 tu bukan affiliate link pun dan aku tak pernah hidup dgn forex sama ada buat kelas atau jual indi waima jual ebook..
minta pendapat
berbaloi ke beli indi ni
dekat rm 200 harga tu

saya ni 0 , nak lukis pattern ni pon tak tahu apa2
 

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
minta pendapat
berbaloi ke beli indi ni
dekat rm 200 harga tu

saya ni 0 , nak lukis pattern ni pon tak tahu apa2



Tgok 'silibus' dia pun mcm payah jer matt.

Elok hang try cari teknik yg simple2 yg
mudah faham. Try cari yg percuma dulu.
Pastu buat latihan guna akaun demo sampai
mahir...




.
 

Dragonforex

Permanently Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
minta pendapat
berbaloi ke beli indi ni
dekat rm 200 harga tu

saya ni 0 , nak lukis pattern ni pon tak tahu apa2
tak berbaloi pon...
 

cipakuk

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
5,127
Reaction score
45
Points
70
minta pendapat
berbaloi ke beli indi ni
dekat rm 200 harga tu

saya ni 0 , nak lukis pattern ni pon tak tahu apa2
boss google ja korharmonic v10.1

indi free x da expired

tapi indi ni kena ada filter..baru cun:)cgrock
 

mattcutt

Active Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
1,973
Reaction score
13
Points
25
boss google ja korharmonic v10.1

indi free x da expired

tapi indi ni kena ada filter..baru cun:)cgrock
thankyou bosku,,
dah download dan paste ke foldernye
tapi tak keluar pulak indi tu
xpe lah :)cgrock
 

cipakuk

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
5,127
Reaction score
45
Points
70
thankyou bosku,,
dah download dan paste ke foldernye
tapi tak keluar pulak indi tu
xpe lah :)cgrock
kat box indi under commom boss 'tick allow dll imports'

lpas tu kat box indi under inputs boss 'false'kan setiap indi yg ada tulis kat belakang dia 'only' ...contoh 'bextIdealGartleyOnly'
 

cipakuk

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
5,127
Reaction score
45
Points
70
indi korharmonic ni banyak kena stadi

nak kena banyak try n error..sbb ada pattern yg kena false ada yg kena truekan

paling penting wajib cari indi filter yg terbaik utk filterkan false pattern..kalau dapat..hrmmm makan x abis :)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register