Price Action Teknik Trading dgn KorHarmonic Patterns dan Indicator

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12973
USD / JPY
106.936
GBP / USD
1.26236
USD / CHF
0.94164
USD / CAD
1.35893
EUR / JPY
120.809
AUD / USD
0.69458

CG Sponsors




Soros1

Passed Away - Al Fatihah
Joined
May 10, 2008
Messages
938
Reaction score
220
Points
23
Salam untuk Semua ahli CG.

Masta2, Sifu2 dan para trader forex dan Spot Gold mintak tumpang lalu beri peluang untuk saya kongsi cara dan teknik Korharmonic
patterns yg dah saya guna agak lama jugak.
Dan ingin saya beritahu warga CG, saya telah mendapat persetujuan daripada Creator dan Developer indicator KorHarmonic untuk berkongsi indicator ini dengan warga CG disini. Sebenarnya indicator ini Free dan tidak dijual dan updates pun percuma aje.

DiUcapkan Ribuan Terima kasih pada Creator dan Developer indicator Saudara Kor (dari Poland). Warga CG boleh lawati website beliau di http://tradingarsenal.com Dan ini link video yang beliau telah upload di YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=PtW77k3R594

Disertakan Indicator melalui link dibawah...sila sedutje.:)cgrock
[B]http://www.multiupload.com/A1577RO948[/B]

Oleh kerana terdapat banyak pattern2 dalam indicator ini, saya nak kongsi dan focus pada satu pattern trading yang saya anggap sebagai mutiara korharmonics indicator
adalah ONE2ONE Pattern boleh la kita sebut Pattern 121

Untuk makluman warga CG,Pengasas Pattern One2One ini adalah Bryce Gilmore, ianya sorang Geometer Trader yg melandaskan cara trading beliau dengan Price Action dan Wave trading.

Contoh2 pattern ONE2ONE ini di post dalam post no:2 and no:3 dibawah.
 
Last edited:
Sponsored Post

Soros1

Passed Away - Al Fatihah
Joined
May 10, 2008
Messages
938
Reaction score
220
Points
23
Post kedua ini saya tunjukkan contoh2 Pattern One2One (akan di tambah lagi dari masa ke masa,mana tahu la ada lebih menarik kita kongsi.)

Kesemua Pattern One2One ini dipamerkan oleh indicator Korharmonic secara Auto.
Jadi kerja para trader hanya Quality Control je. Pilih yg mana sesuai dengan selera (kita discuss di thread ini)
Purata success amat tinggi. Nikmati la sendiri sambil2 kita kongsi pengalaman menguna nya ye.

Contoh2 Pattern 121 dibawah..

Pattern 121 Bearish (Kotak Merah) untuk Sell Entry



Pattern 121 Bullish (Kotak Hijau)untuk Buy Entry



Untuk pair EJ H1



GU 5mins



Spot Gold 30mins



Jika terdapat alert Emerging Pattern 121 saperti dicharta GU H4 dibawah ini,
,Tunggu dulu ..relax jangan entry lagi! Tunggu hingga kotak2 warna hijau atau merah keluar dulu.
Dan Sekira nya sudah keluar Kotak2 tu,Jangan terjun lagi...kita perlu awasi gerak geri harga waktu itu dulu,takde perkara yg bertentangan dgn Pattern 121 disitu, dan juga untuk dapatkan harga terbaik.





Disini untuk sementara..Contoh Cara2 menguna Pattern One2one

Contoh: 1



Contoh: 2



Perhatian:
Posts Tambahan Pencerahan..FAQ daripada Warga CG di post#237 #321..akan di tambah
 
Last edited:

Soros1

Passed Away - Al Fatihah
Joined
May 10, 2008
Messages
938
Reaction score
220
Points
23
ok booking space post:3 untuk

1) Kongsi update2 indicator korhormonic, biasa creator/developer Kor bagi update 2 bulan sekali.(semua free) Version terkini download sini .Terkini :KorHarmonic version 13 expire 2015.

Creator dan Developer,Sdra Kor telah mempelawa Warga CG yg handal untuk bersamanya keje2 amal creative
tambahan pada project kedua nya Indicator AMP
(Any Market Pattern).
Sila Baca http://screencast.com/t/Gn2tYNTttwqP


2) Update untuk Cara2 menguna Indicator Price Action

Perhatian sekali lagi:
Indicator akan secara AUTO display signal2 One2one pattern saperti dalam Rule2 pattern di bawah ini,
so tak perlu risau la kalau tak berapa faham rule2 yang ada dibawah ni.
Apa pun boleh tanya discuss dengan saya dalam thread ini..kita sama2 boleh alert2....Setuju?



Bila faham setup Pattern One2One kat atas, boleh study dan tambah ilmu dibawah ni.
Tapi kalau tak faham, tidak bermakna anda tak boleh trade, sbb Indicator Korharmonic dah AUTO display,
so sekali lagi kita boleh alert2 secara live sesama kat dalam thread ini. Boleh letakkan charta dalam post
anda. Sama2lah kita share2 charta.



Charta EJ dibawah ada persamaan





3) Tambahan apa2 yg perlu di bincang masa2 akan datang. Mana la tahu nak ajak2 jumpa minum teh tarik ramai2 kenal mesra. (Harap tak mintak saya tradekan untuk anda..haha)

4) Mungkin tambah fahaman2 pattern2 lain yg berkaitan dengan indicator ini, jika perlu.saperti ni bawah ni

Anda juga di persilakan menikmati FREE FOREX FORECAST TV untuk bacaan pasaran/kesemua pair2 melalui link ini http://bit.ly/kaau7A
Link ini jugak membawa anda ke tahap yg lebih pro Market Geometry dan Wave,"The next generation Financial Analysis", ilmu asas teknik2 pattern2 yang ada disini.
 
Last edited:

ajigula

Active Member
Joined
Jan 6, 2011
Messages
1,277
Reaction score
2
Points
25
teruskan bro, semoga ada kebaikan utk suma
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,536
Reaction score
827
Points
566
Yerp ....

Kami menanti dengan harapan yang tinggi :D
 

ajigula

Active Member
Joined
Jan 6, 2011
Messages
1,277
Reaction score
2
Points
25
masta azam dah kasi naik bendera tuh :))
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
masuk seat nak belajar sekali ye tt
 

Soros1

Passed Away - Al Fatihah
Joined
May 10, 2008
Messages
938
Reaction score
220
Points
23
Welcome Masta2 azam575,ajigula,zulpax dan alibseekerz :)cgrock

nanti saya update thread ni.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register