ANGKARA TV, WANITA DITETAK SUAMI GUNA PARANG, SUSPEK DITAHAN POLIS
KOTA TINGGI – Seorang wanita cedera selepas dipercayai ditetak suaminya menggunakan sebilah parang dalam kejadian di kawasan Taman Desa Sejahtera, Kota Tinggi, pada 5 September lalu.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintenden Yusof Haji Othman berkata, Pusat Kawalan Daerah (DCC) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Tinggi menerima maklumat daripada orang awam berhubung kejadian kira-kira pada hari berkenaan.
Susulan maklumat itu, sepasukan pegawai dan anggota polis dikejarkan ke lokasi sebelum berjaya menahan seorang lelaki tempatan yang merupakan suami mangsa.
“Siasatan awal mendapati kejadian dipercayai berpunca daripada perselisihan faham selepas mangsa memasang televisyen dengan kuat.
“Suspek yang berada dalam keadaan mabuk kemudiannya dipercayai bertindak menetak mangsa menggunakan sebilah parang,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Mangsa yang mengalami kecederaan kemudiannya mendapatkan rawatan di Hospital Kota Tinggi dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil.
Kes disiasat di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan menggunakan senjata.
Jika sabit kesalahan, suspek boleh dihukum penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan, atau mana-mana dua daripada hukuman tersebut.
Polis meneruskan siasatan bagi melengkapkan kertas siasatan berhubung kejadian berkenaan.