PMB aka permodalan mara berhad

Recommended Brokers


cemarajingga

Active Member
Joined
Mar 9, 2006
Messages
1,063
Reaction score
17
Points
25
sedang menurun.. sudah berada area rendah.. dijangka akan turun lagi dalam beberapa bulan ni.. tapi kalau nak beli ok dah harga camni..harga tutup 46 sen:D
 
Sponsored Post

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,595
Reaction score
729
Points
71
tahun ini prestasi amanah saham PMB Investment baik.
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,595
Reaction score
729
Points
71
Ni portfolio client saya yg melabur kat PMB dana Shariah Aggressive & Eastspring Dinasty Equity.
ASB punya return bergantung kepada dividen tahunan, berbeza dgn unit trust dia main kat harga unit (NAV) dan dividen. Jadi pelabur dapat 2 jenis keuntungan (dividen & kenaikan NAV). Tapi kena tengok fund jugak, ada yg jenis takde dividen.
Yang bestnya unit trust tak perlu peram cukup setahun utk dapat dividen. Berbanding ASB kena simpan 1 jan - 31 Dec utk dapat dividen penuh. Kalau tidak dapat pro rate je.

Portfolio kat bawah ni client start invest di PMB pada April 2017. Dec 2017 return dah 9.7%, yg terbaru pada harini dah 11%.

prestasi PMB Shariah Aggressive Fund tahun ini pun bagus. Antara dana PMB yg berpresdtasi baik.
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,595
Reaction score
729
Points
71
aku masih lagi xfaham..ape beza unit trust dgn saham biasa ?
unit trust, amanah saham dan mutual fund adalah benda sama.
wang yg dilaburkan dalam unit trust akan dilaburkan, salah 1 medium pelaburannya adalah pasaran saham.
dana unit trust akan diuruskan oleh fund managers professional.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register