PLKN wajar dikembalikan

CG Sponsors




cropok

Active Member
Joined
Mar 30, 2018
Messages
1,770
Reaction score
453
Points
51
budak2 yg p plkn dulu..skrg dah dewasa..umo 20an..awal 30an...patriotik ke budak2 tu sekarang?
 
Sponsored Post

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,801
Reaction score
375
Points
51
Start zaman mahathir lagi xsilap.
Stop zaman najib.
Berapa ratus juta setahun habis kat plkn. Hasil hampeh.
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,487
Reaction score
461
Points
131
tgk ah boy to men la

train macam NS diorang..haha
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3,518
Reaction score
1,061
Points
111
Baguslah program PLKN ni. Dapat mengerakkan ekonomi orang melayu termasuk peluang pekerjaan.

Jadi jurulatih, penyediaan tempat latihan, supply baju, supply makanan, supply kasut, cleaner tempat latihan dan banyak lagi.
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,474
Reaction score
738
Points
121
PLKN ni bagus waktu dalam Kem tu jer...

pengalaman aku, budak2 non malay mainly cina terpaksa gak bergaul dan bekerjasama dgn kaum2 lain dlm tu...berbual, sembang2, buat aktiviti sama..


tapi lepas keluar kem, back to the usual environment, memang jadi perangai dorang balik la..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,592
Reaction score
1,390
Points
201
Baguslah program PLKN ni. Dapat mengerakkan ekonomi orang melayu termasuk peluang pekerjaan.

Jadi jurulatih, penyediaan tempat latihan, supply baju, supply makanan, supply kasut, cleaner tempat latihan dan banyak lagi.
Bukan geng kroni ke dpt projek tu?
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3,518
Reaction score
1,061
Points
111
Bukan geng kroni ke dpt projek tu?
Kroni tu dulu memang boleh confirm. Tapi, ada jugak la duit federal tempias masuk ke kawasan yang ada kem PLKN. So, orang kampung pun ada jugak yang merasa.
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
2,739
Reaction score
713
Points
81
PLKN ni bagus waktu dalam Kem tu jer...

pengalaman aku, budak2 non malay mainly cina terpaksa gak bergaul dan bekerjasama dgn kaum2 lain dlm tu...berbual, sembang2, buat aktiviti sama..


tapi lepas keluar kem, back to the usual environment, memang jadi perangai dorang balik la..
Betul, plkn boleh tingkakan perpaduan golongan remaja, apa guna ijazah kalau perangai macan budak2 umany tu
 

mffitri

Active Member
Joined
Apr 29, 2009
Messages
1,511
Reaction score
9
Points
35
sy selaku alumni rasa benda ni membazir duit kerajaan je.. 3 bulan tu mcm holiday je cuma perlu ikut peraturan yg ditetapkan
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,592
Reaction score
1,390
Points
201
Betul, plkn boleh tingkakan perpaduan golongan remaja, apa guna ijazah kalau perangai macan budak2 umany tu
Patut terap terus dlm sekolah menengah atau university.. semua punca sebb sekolah vernakular
 
Sponsored Post
Top
Log in Register