To Sell Perunding & Pelukis Pelan Rumah

CG Sponsors




Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
Salam utk warga CG.. Perkhidmatan menyediakan pelan arkitek, struktur, sivil, report calculation, submission ke majlis untuk kelulusan. Sesapa nak wat rumah-rumah banglo ke nak wat housing leh contact saya je... Fee yang dikenakan amat berpatutan. Leh email ke [email protected] :D
 
Sponsored Post

ejoybaik

Super Active Member
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
agak2 ler kan...

brapa cost yerk utk plan rumah yg modern concept single storey for keluasan tanah 260m¹
 

Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
agak2 ler kan...

brapa cost yerk utk plan rumah yg modern concept single storey for keluasan tanah 260m¹
kos utk buat pelan all-in dan submission majlis sampai lulus, sy cas dalam 12k. Utk area kl/selangor. Kalo jadi PM sy no phone. Nanti sy call balik. Tq
 

Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
Salam utk warga CG.. Perkhidmatan menyediakan pelan arkitek, struktur, sivil, report calculation, submission ke majlis untuk kelulusan dan dapatkan CCC. Sesapa nak wat rumah-rumah banglo ke nak wat housing leh contact saya je... Fee yang dikenakan amat berpatutan. Leh email ke [email protected] untuk dapatkan quotation.:D
 

bzmaya

Junior Member
Joined
Sep 19, 2010
Messages
64
Reaction score
0
Points
6
Salam. Saya nak buat rumah sendiri di Seremban (MP Nilai), tak pakai kontraktor. Nak cari tukang rumah sendiri dan beli barang sendiri. B/U Lebih kurang 2500 ksp. So berapa anggaran upah buat pelan dan submission sampai lulus?
Terima Kasih.
 

Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
Salam. Saya nak buat rumah sendiri di Seremban (MP Nilai), tak pakai kontraktor. Nak cari tukang rumah sendiri dan beli barang sendiri. B/U Lebih kurang 2500 ksp. So berapa anggaran upah buat pelan dan submission sampai lulus?
Terima Kasih.
Anggaran utk kerja buat pelan dan submission sampai lulus dalam 20k. Semua all-in meliputi planner, arkitek, C&S engineer, M&E engineer, survey, site investigation.
 

Cie-Die-Mm

Fun Poster
Joined
Sep 15, 2010
Messages
518
Reaction score
0
Points
10
salam TT...

boleh share info sikit x?...kalau kita nk buat submission rumah banglo sebiji baru kt PBT,mcmana dia punya step ya?...

...ni yang saya tau la...

1)first skali msti la architect drawing kan...,

2)RC pelan,

3)

4)

dan seterusnya smpai kelulusan....sya masih baru dalam bidang ni,stakat buat pelan renovation untk dptkan kelulusan boleh la...

klau sudi TT share la serba sikit....TQ...
 

laharjaya

Active+ Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
3,334
Reaction score
13
Points
25
bro

boleh buat anggaran kos binaan x

plan ubahsuai dah ada ....
 

decalXsia

Super Active Member
Joined
Jun 25, 2008
Messages
5,492
Reaction score
100
Points
73
kalo dah ade pelan sendiri n mintak arkitek edit sket2 berape % buleh kurang dari harga biasa?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register