Pendapat proton inspira terpakai

Recommended Brokers


Latest Threads

amirbsp

Active Member
Joined
Sep 25, 2013
Messages
1,261
Reaction score
19
Points
25
Kt mudah ade 2 bijik sylphy nk jual, rege under 50K, cuba usha
 
Sponsored Post

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,113
Reaction score
44
Points
35
maaf la terkorek balik thread lama.

cuma nak up balik persoalan sama, ok tak inspira ni? harga tgk dekat carlist mcm syiok
 

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,273
Reaction score
507
Points
161
maaf la terkorek balik thread lama.

cuma nak up balik persoalan sama, ok tak inspira ni? harga tgk dekat carlist mcm syiok
tahan sikit fc dia..overall bebraloi amek used..
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
14,183
Reaction score
257
Points
131
Kt mudah ade 2 bijik sylphy nk jual, rege under 50K, cuba usha
ade 1 youtuber ckp tan chong malaysia sampah sb xtrail pakai 3 thn gearbox dah problem...
sblm warranty abes die dah bgtau service centre pasal gearbox ade bunyi tp katenye biase...
abes warranty nak tukar gearbox kene 20k klau nak ganti...
ade pengguna nissan2 lain pun komen jenis2 kete nissan lain pun gearbox ade masalah...

sape2 pakai nissan tlg kompomkan...
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,721
Reaction score
125
Points
83
maaf la terkorek balik thread lama.

cuma nak up balik persoalan sama, ok tak inspira ni? harga tgk dekat carlist mcm syiok

aku ambil second tp dr member aku. FC highway mmg jimat, kalau isi full boleh cecah 700++km tp dlm bandar sakit sikit.

kedua wear and tear barang die sakit perut juga cuma join je group mana2 kat FB barang half cut dah banyak. Kalau nak beli baru and ori mmg menangis hehe. Gearbox die pun sensitif sikit so mmg service kene ontime around 40k sekali tukar.


Tapi nak selamat boleh carik 2nd atas tangan la kadang dlm group FB ade je org nak jual kasik upgrade cuma harga mungkin mahal sikit
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,721
Reaction score
125
Points
83
ade 1 youtuber ckp tan chong malaysia sampah sb xtrail pakai 3 thn gearbox dah problem...
sblm warranty abes die dah bgtau service centre pasal gearbox ade bunyi tp katenye biase...
abes warranty nak tukar gearbox kene 20k klau nak ganti...
ade pengguna nissan2 lain pun komen jenis2 kete nissan lain pun gearbox ade masalah...

sape2 pakai nissan tlg kompomkan...

xrail yg baru gearbox die mmg ada problem, tp tgk la kalu ko pegi dekat SC biasa die tukar je seketol.
tapi ada 1 brother ni pernah check dkt bengkel biasa masa die ada problem bunyi bising. Pergi SC nak tukar seketul, pergi bengkel biasa ada getah ke apa yg problem tukar tu ok balik.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,113
Reaction score
44
Points
35
aku ambil second tp dr member aku. FC highway mmg jimat, kalau isi full boleh cecah 700++km tp dlm bandar sakit sikit.

kedua wear and tear barang die sakit perut juga cuma join je group mana2 kat FB barang half cut dah banyak. Kalau nak beli baru and ori mmg menangis hehe. Gearbox die pun sensitif sikit so mmg service kene ontime around 40k sekali tukar.


Tapi nak selamat boleh carik 2nd atas tangan la kadang dlm group FB ade je org nak jual kasik upgrade cuma harga mungkin mahal sikit
mmg nk pakai jalan jauh je. g keje naik moto. satu tank berapa RM?
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,721
Reaction score
125
Points
83
Sponsored Post
Top
Log in Register