Pendapat proton inspira terpakai

Recommended Brokers


sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
Salam

Sudah cuba search tapi tak jumpa lak pasal kereta inspira ni.kalau dah ada tu, tolong inform ye,
Aku bercadang nak ambil inspira sama ada 1.8manual atau 2.0 tu

Siapa pakai atau ada pengalaman pakai inspira ni,share sikit pengalaman,maintenance,problem,fuel consumption,,harga aku try survey pun antara 38-50k sekarang proton inspira ni.

Untuk makluman,kereta bukan untuk buat pergi kerja sangat sebab tempat kerja 2minit da sampai naik motor..cuma kadang aku balik kg belah isteri smnggu sekali l/jarak sejam drive la dan balik kg aku kat terengganu..aku duk kedah sekarang,




Terima kasih admin...:D
 
Sponsored Post

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,272
Reaction score
507
Points
161
minyak utk 2.0 kena tahan sikit la..

drive mmg sedap..sedar xsedar dah 200km/j..:D

keselesaan umpama kereta mewah..keke

rege pn dah murah..dpt yg 1st batch ade lambang mitsu kat cermin depan
 

PipFX

Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
2,207
Reaction score
120
Points
33
ak pun tgh usha nak cari inspira 2nd hand..dr review blog n website mcm ok..performance lg better dr civic 2.0 in term of hp..ak tgh usha yg tahun 2013..huhu
 

loneleonine89

Active Member
Joined
Jan 15, 2010
Messages
2,416
Reaction score
7
Points
25
sekadar pendapat dari pengalaman sendiri. harap jangan kecam ye.

masa tu tengah bz outstation dan dalam pada masa yg sama dapat naik dua jenis kereta ni yg belum pernah try lagi:

Inspira 2.0 (paddle shift) & Sylphy 2.0 CVT.

dari segi comfort, sumpah sylphy jauh lg best tak tipu. lg mewah.

lgpn kalau baca review mn2 mmg pn org cakap nissan mmg terbaik dari segi comfort malah mengatasi honda & toyota.

bg inspira kurang skit sebab seat dan absorber nya agak keras, bunyi luar pun dapat masuk kabin.

kalau performance tak pasti la tapi mungkin inspira la kot sebab tu setting suspension nya pun agak keras.

but why not tt try tgk jugak sylphy? harga 2nd hand pun dalam bajet tt jugak tu.
 

sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
sekadar pendapat dari pengalaman sendiri. harap jangan kecam ye.

masa tu tengah bz outstation dan dalam pada masa yg sama dapat naik dua jenis kereta ni yg belum pernah try lagi:

Inspira 2.0 (paddle shift) & Sylphy 2.0 CVT.

dari segi comfort, sumpah sylphy jauh lg best tak tipu. lg mewah.

lgpn kalau baca review mn2 mmg pn org cakap nissan mmg terbaik dari segi comfort malah mengatasi honda & toyota.

bg inspira kurang skit sebab seat dan absorber nya agak keras, bunyi luar pun dapat masuk kabin.

kalau performance tak pasti la tapi mungkin inspira la kot sebab tu setting suspension nya pun agak keras.

but why not tt try tgk jugak sylphy? harga 2nd hand pun dalam bajet tt jugak tu.


Trbaik juga pendapat tu bro,boleh dipertimbangkan juga..sylphy dlm kategori dalam mcm mewah juga..tapi tang design tu kurang berkenan sikit,
 

sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
minyak utk 2.0 kena tahan sikit la..

drive mmg sedap..sedar xsedar dah 200km/j..:D

keselesaan umpama kereta mewah..keke

rege pn dah murah..dpt yg 1st batch ade lambang mitsu kat cermin depan
Manual 1.8 tu performance n fuel consumption ok tak eh,.
 

amirbsp

Active Member
Joined
Sep 25, 2013
Messages
1,260
Reaction score
19
Points
25
Trbaik juga pendapat tu bro,boleh dipertimbangkan juga..sylphy dlm kategori dalam mcm mewah juga..tapi tang design tu kurang berkenan sikit,
Design mmg kureng, jnji selesa, peduli laa bro, jnji sylphy
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,803
Reaction score
315
Points
131
Sylphy drive ok tp mcm boring je

Inspira/lancer drive pun ok tp mcm ade yg kureng...

Beli honda civic fd je la tt...

The power of dreams

Kbaii

Kbaii
 
Sponsored Post
Top
Log in Register