Pemuda ditembak mati di Tawau, kawan cedera.

Recommended Brokers


roslanab

Active Member
Joined
Dec 30, 2008
Messages
2,481
Reaction score
23
Points
25
Pemuda ditembak mati di Tawau, kawan cedera.

TAWAU: Seorang pemuda berumur 21 tahun warga tempatan terbunuh manakala rakannya cedera apabila mereka ditembak oleh sekumpulan lelaki dipercayai dengan menggunakan senapang patah di Batu 2, Jalan Apas semalam.

Insiden yang berlaku kira-kira 2:00 pagi itu, mangsa telah ditembak di dada manakala rakannya, 23, telah ditembak di kaki kiri.

Ketua Polis Daerah Tawau ACP Awang Besar Dullah berkata polis masih menyiasat motif serangan tersebut.

Beliau berkata, tujuh lelaki yang dipercayai terlibat dalam kejadian itu telah ditahan untuk membantu pihak polis dalam menjalankan siasatan mereka.

Beliau berkata, polis akan mengambil kenyataan daripada mangsa yang cedera yang telah dimasukkan ke Hospital Tawau, dan kes itu disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Beliau berkata mangsa yang berumur 21 tahun meninggal dunia ketika dibawa ke hospital.

Beliau menasihatkan orang ramai agar tidak mengambil undang-undang dalam tangan mereka sendiri apabila menghadapi sebarang salah faham, tetapi haruslah memanggil polis serta-merta.

Beliau berkata, sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai kejadian ini harus tampil ke hadapan atau menghubungi balai polis berdekatan untuk membantu dalam penyiasatan mereka.

sumber facebook.

Artikel asal: http://www.theborneopost.com/2013/01/21/youth-shot-dead-in-tawau-friend-hurt/
 
Top
Log in Register