BTC USD 22,795.7 Gold USD 1,922.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pelaburan Hartanah melalui Syahirah/KamaraGroup - projek terbengkalai

Sponsored Post

butterland

Legendary Member
gem
Messages
11,419
Joined
Jan 2, 2008
Messages
11,419
Reaction score
208
Points
123
ada yg CG member yg beli jugak kan? aku sebenarnya google nama syahira then bawak aku kasi sini.

ok la CG forum, tolong kesan para scammers. GOOD JOB!

Aku dah kasik notis kat pihak bank, utk stop pengeluaran keatas projek tu. So kat situ aku dah locked loan amount based on progress claim yg akhir.

Khamis dan Jumaat nie aku akan pegi ke beberapa tempat utk settlekan benda nie, kang aku update..so sesape yg nak beli rumah/or tgh menghadapi masalah rumah terbengkalai.. .boleh share ur experience ker...

tak silap aku ada yg beli..tak sure kena selak thread karisma aka plots..
 

ladymeow

Junior Member
Messages
93
Joined
Mar 21, 2010
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
salam semua.

Pertama sekali saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kpd forum CARIGOLD. Sbb dlm usaha saya menjejaki victims Syahira dan Kamara, saya telah postkan hasrat saya di beberapa forum spt bicarajutawan dan HBA forum. Dan akhirnya, saya dpt bertemu muka dgn beberapa victims yg lain dan ia dtg dari CariGold.

Pada mulanya, saya dihubungi oleh Puan Farah, setelah beliau membaca thread ini, dari saudari farah, saya dpt beberapa contact lagi, sehinggalah skrang saya sudah berjaya menjejaki lebih dari 20 org mangsa2 penipuan syahira dan kamara.

Allamdulillah. Terima kasih byk-byk CARIGOLD FORUM:)cgrock
 

ladymeow

Junior Member
Messages
93
Joined
Mar 21, 2010
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Ok saya nak kasi update terkini.

1. Surat pengesahan projek terbengkalai dari Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor sudah dikeluarkan.

2. Surat pengesahan projek TANPA LESEN, sudah diterima dari Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

3. Pihak HBA telah bawa aduan saya ke pengetahuan KSU, KPDNKK. Seseorang dari KPDNKK telah menghubungi saya, dan saya telah lengkapkan laporan dan segala maklumat profil pelaburan ke pengetahuan pihak Kementerian. Saya difahamkan, pihak KPDNKK akan mengadakan satu mesyuarat dgn Bank Negara dan KPKT dlm masa yg terdekat.

4. Setelah dihubungi oleh Puan Farah, dan mendapat seorang lagi investor, kami telah berhubung menerusi email dan bersepakat utk mendapatkan khidmat lawyer utk tindakan selanjutnya.

5. Saya dan seorang lagi investor, sudah mengambil langkah kedepan, yakni kami akan saman pihak developer dan pihak bank. Kebetulan lawyer yg kami jumpa tu, pernah menghadiri taklimat pelaburan syahira atas pelawaan seorang rakan, so bila saya call lawyer tu, alhamdulillah, dia sgt familiar dgn penipuan ni. Kami dinasihatkan utk apply for annulment keatas loan agreement nie.

6. Semoga segala usaha saya membuahkan hasil, semoga semua yg teraniaya mendapat pembelaan sewajarnya, dan semoga mereka-mereka yg memakan duit haram mendapat balasan di dunia dan akhirat, setimpalnya keatas perbuatan mereka.

7. Sesiapa yg membaca ini, sekiranya ingin berhubung dengan saya, (yakni menjadi mangsa penipuan syahira/kamara), saya boleh dihubungi di [email protected].

Syukur alhamdullilah, saya dpt jumpa mereka2 ini, termasuklah lawyer tu, kat internet aje. Mmg betulah, internet adalah dunia tanpa sepadan. :)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register