BTC USD 22,781.1 Gold USD 1,922.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pelaburan Hartanah melalui Syahirah/KamaraGroup - projek terbengkalai

ladymeow

Junior Member
Messages
93
Joined
Mar 21, 2010
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Dah lama tak kasik update setelah bertahun-tahun. Sehingga post tarikh hari ini (25 Oct 2012, jika korang alert ada beberapa artikel keluar dari Datuk Nadzim org PPIM sangkut paut dgn pihak bank dan pemaju utk Projek Rumah Terbengkalai. At last dpt juga ditemukan dgn khalifah2 yg berjuang dengan nama Islam.

Saya nak share beberapa perkara.

1) Skrang ada lebih 200 names victims utk group Syahira. Segala bermula dgn posting dlm carigold.

2) Dulu saya rasa down sgt2 sbb rumah tak siap. Tapi skrang saya rasa syukur sgt2 sbb rumah tak siap. Kenapa? S bb bila dah ramai2 berkumpul nie, ada mcm2 cerita dari mangsa2 syahira. Tak semua projek die terbengkalai, ada victim rumah dah siap, tapi betapa jahatnya group Raja Samsul nie, pegi jual pada 2nd buyer tanpa mempedulikan loan 1st buyer. Maknanya, bank 1st buyer dah nak lelong rumah, datang bank 2nd buyer claim dia pun ada hak atas rumah tu, sbb die pun turut finance rumah tu. See camtu ??? At least dgn kes pemaju yg dah melanggar undang2, kami mangsa rumah terbengkalai boleh fight balik dgn pihak bank. Disyaki pekerja pihak bank turut berkomplot dgn pemaju.

3) Tak silap ada 6-7 bank yg telibat dlm kes melibatkan group syahira temasuk 3 islamic bank - bank muamalat, bank islam dan rakyat. Dan bank nielah yg paling2 degil. Yg super ultimate degil sekali ialah bank rakyat. Walaupun jumlah disbursement loan baru 200k, mereka tetap nak duit mereka balik 700k. Lebih zalim dari yahudi (Inilah yg sedang diperjuangkan oleh PPIM)

4) Kami dah taknak pikir pasal pemaju lagik dah, kami pun taknak hartanah tu lagik, skrang cuma carik jalan nak settle dengan bank. Itu paling utama sekali.

5) Kami buat report polis, sat lagik dgn SPRM. Salah laku pekerja bank, komplot dgn pemaju. Mereka nielah merosak agama, merosak bangsa melayu islam. Mengikut rekod PPIM bangsa melayu Islam paling ramai sekali terlibat dlm kes rumah terbengkalai. Adakah ini komplot menjatuhkan ekonomi org Islam. Anda pasti faham, perkara ini bersangkut paut dgn hal2 kebangkrapan. Dah declare bangkrap, itu nak jadi ape?

6) Harap doakan kami, kami bukan berjuang nasib kami sahaja, tapi kami juga berjihad supaya bank2 yg bertopengkan Islam tapi urusniaga sebiji yahudi harus diperbetulkan. Kami juga perjuang nasib generasi akan dtg. Supaya masalah penganiayaan terhadap pembeli rumah terbengkalai dihapuskan. Pernah tak bila pemaju gagal siapkan rumah, kenapa bank tak pegi mintak balik duit kat pemaju. Dlm skim Bai bithamin ajil ada klausa nie. Saya tengah siap2 tulis surat demand letter pada bank skrang nie.

Doakan kami. Doakan pengakhiran yg baik utk kami.
 
Sponsored Post

cili api

Fun Poster
Messages
731
Joined
Jan 2, 2011
Messages
731
Reaction score
42
Points
30
Dah lama tak kasik update setelah bertahun-tahun. Sehingga post tarikh hari ini (25 Oct 2012, jika korang alert ada beberapa artikel keluar dari Datuk Nadzim org PPIM sangkut paut dgn pihak bank dan pemaju utk Projek Rumah Terbengkalai. At last dpt juga ditemukan dgn khalifah2 yg berjuang dengan nama Islam.

Saya nak share beberapa perkara.

1) Skrang ada lebih 200 names victims utk group Syahira. Segala bermula dgn posting dlm carigold.

2) Dulu saya rasa down sgt2 sbb rumah tak siap. Tapi skrang saya rasa syukur sgt2 sbb rumah tak siap. Kenapa? S bb bila dah ramai2 berkumpul nie, ada mcm2 cerita dari mangsa2 syahira. Tak semua projek die terbengkalai, ada victim rumah dah siap, tapi betapa jahatnya group Raja Samsul nie, pegi jual pada 2nd buyer tanpa mempedulikan loan 1st buyer. Maknanya, bank 1st buyer dah nak lelong rumah, datang bank 2nd buyer claim dia pun ada hak atas rumah tu, sbb die pun turut finance rumah tu. See camtu ??? At least dgn kes pemaju yg dah melanggar undang2, kami mangsa rumah terbengkalai boleh fight balik dgn pihak bank. Disyaki pekerja pihak bank turut berkomplot dgn pemaju.

3) Tak silap ada 6-7 bank yg telibat dlm kes melibatkan group syahira temasuk 3 islamic bank - bank muamalat, bank islam dan rakyat. Dan bank nielah yg paling2 degil. Yg super ultimate degil sekali ialah bank rakyat. Walaupun jumlah disbursement loan baru 200k, mereka tetap nak duit mereka balik 700k. Lebih zalim dari yahudi (Inilah yg sedang diperjuangkan oleh PPIM)

4) Kami dah taknak pikir pasal pemaju lagik dah, kami pun taknak hartanah tu lagik, skrang cuma carik jalan nak settle dengan bank. Itu paling utama sekali.

5) Kami buat report polis, sat lagik dgn SPRM. Salah laku pekerja bank, komplot dgn pemaju. Mereka nielah merosak agama, merosak bangsa melayu islam. Mengikut rekod PPIM bangsa melayu Islam paling ramai sekali terlibat dlm kes rumah terbengkalai. Adakah ini komplot menjatuhkan ekonomi org Islam. Anda pasti faham, perkara ini bersangkut paut dgn hal2 kebangkrapan. Dah declare bangkrap, itu nak jadi ape?

6) Harap doakan kami, kami bukan berjuang nasib kami sahaja, tapi kami juga berjihad supaya bank2 yg bertopengkan Islam tapi urusniaga sebiji yahudi harus diperbetulkan. Kami juga perjuang nasib generasi akan dtg. Supaya masalah penganiayaan terhadap pembeli rumah terbengkalai dihapuskan. Pernah tak bila pemaju gagal siapkan rumah, kenapa bank tak pegi mintak balik duit kat pemaju. Dlm skim Bai bithamin ajil ada klausa nie. Saya tengah siap2 tulis surat demand letter pada bank skrang nie.

Doakan kami. Doakan pengakhiran yg baik utk kami.

member aku antara 2nd buyer projek syahira.. tapi dia tak cite plak masalah.. ok je aku tengok duduk rumah tu..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register