BTC USD 68,962.4 Gold USD 2,334.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

NVIDIA GeForce RTX 4000 Rasmi, Bermula Dengan RTX 4090 & RTX 4080

Hahaha itu la pasal..xhabis2 nak salahkan pengguna..
4090 patut kena upgred lagi pin tu..
Dikatakan 4090 ni senang2 je draw 600W dari PSU...mmg power hunger..

bukan PSU bro .. statement manufacturer 600W, tapi 450W pun boleh burn soket ianya;





dikatanya dalam XDA tu, manufacturer bagi "connector lebih kecil dari yang sebelum, jadi manufacturer yang salah .. kan?
 
Sponsored Post

design flaw, lagi satu 3080 pun pakai 16pin, ni 4090 pun pakai jugak 16pin, giler ke ape. hahaha

aku nye 1080 pun pakai 14pin. lepastu keluar statement merapu, pengguna salah pasang.

ape diorang ingat yang pakai gpu mahal2 ni baru buat pc semalam ke?
silap, 3080ti pakai 24pin. 3080 standard selalu pakai 16.

4090 boleh pulak pakai 12pin (kebanyakan), memang cair la kabel.

power consumption tinggi tapi penggunaan pin sikit.
 
Hahaha itu la pasal..xhabis2 nak salahkan pengguna..
4090 patut kena upgred lagi pin tu..
Dikatakan 4090 ni senang2 je draw 600W dari PSU...mmg power hunger..
minimum kene psu 850w gold.

tu pun kene tengok pulak processor pc tu power ke x.

kalau 650w nye psu, memang tak kemana la.
 
bukan PSU bro .. statement manufacturer 600W, tapi 450W pun boleh burn soket ianya;





dikatanya dalam XDA tu, manufacturer bagi "connector lebih kecil dari yang sebelum, jadi manufacturer yang salah .. kan?

haa nilah, yang 12 pin tu. pastu nak salahkan pengguna pasang tak proper.

ingatkan kat malaysia je yang suka bodohkan consumer, rakyat. orang putih pun 2x5, jilaker.

harga 4090 ni cecah 8k-9k dalam tangan, boleh angkat motor sebiji cash, konfem orang yang beli tu akan jaga elok-elok.

masa assemble dekat pc pun konfem check betul-betul, ketat ke tak, position tu betul ke tak (pengalaman sendiri beli gpu mahal-mahal, assemble pc sendiri)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register