BTC USD 38,273.0 Gold USD 1,801.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak keluarkan duit PruBSN

zulpc

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2010
Messages
244
Reaction score
25
Points
20
Salam.

Mohon info atau prosedur terkini untuk keluarkan duit dari simpanan PruBSN.

Berapa jumlah boleh keluarkan duit?

Berapa lama dapat cek?

Apa dokumen perlu dibawa selain IC?

Aku bayar untuk isteri dan 2 orang anak aku melalui potongan bank tiap-tiap bulan.

Adakah isteri dan anak-anak aku perlu hadir ke pejabat PruBSN untuk keluarkan simpanan mereka? Atau aku seorang saja hadir kerana aku pembayar untuk keluarga aku.

Aku dah 9 tahun ambik insurans PruBSN.
Tak pernah guna lagi medical card sebab guna yang company punya.
 
Sponsored Post

zulpc

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2010
Messages
244
Reaction score
25
Points
20
Aku dah baca kat thread lain yang dah 2-3 tahun lepas.

Thread ni untuk dapatkan info terkini sebab company insurans ni kot ada perubahan prosedur yang kita tak tahu.
 

izatoo

Fun Poster
Joined
Mar 24, 2008
Messages
585
Reaction score
71
Points
30
Salam.

Mohon info atau prosedur terkini untuk keluarkan duit dari simpanan PruBSN.

Berapa jumlah boleh keluarkan duit?

Berapa lama dapat cek?

Apa dokumen perlu dibawa selain IC?

Aku bayar untuk isteri dan 2 orang anak aku melalui potongan bank tiap-tiap bulan.

Adakah isteri dan anak-anak aku perlu hadir ke pejabat PruBSN untuk keluarkan simpanan mereka? Atau aku seorang saja hadir kerana aku pembayar untuk keluarga aku.

Aku dah 9 tahun ambik insurans PruBSN.
Tak pernah guna lagi medical card sebab guna yang company punya.

1. Baru tlg client keluarkan duit PRUBSN .
2. Bwk ic , mykid, or policy takaful kalau ada lg
3. Untuk pengeluaran :
Takaful atas nama suami : suami sahaja perlu hadir
Takaful atas nama isteri : Isteri yh perlu hadir (wlpun suami
adalah pembayar)
Takaful atas nama anak : Kalau takaful dimiliki atas nama
suami, maka suami saja yg bole keluarkan, klu atas nama
isteri, isteri je bole keluarkan.
4. Mana agent? Mintak la tlg agent buatkan...
 

zulpc

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2010
Messages
244
Reaction score
25
Points
20
1. Baru tlg client keluarkan duit PRUBSN .
2. Bwk ic , mykid, or policy takaful kalau ada lg
3. Untuk pengeluaran :
Takaful atas nama suami : suami sahaja perlu hadir
Takaful atas nama isteri : Isteri yh perlu hadir (wlpun suami
adalah pembayar)
Takaful atas nama anak : Kalau takaful dimiliki atas nama
suami, maka suami saja yg bole keluarkan, klu atas nama
isteri, isteri je bole keluarkan.
4. Mana agent? Mintak la tlg agent buatkan...


Agent dah besar, naik pangkat.

Dia entertain lagi ke benda kecik macam ni?

No hp dia pun dah hilang sebab lama tak berhubung.
 

zulpc

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2010
Messages
244
Reaction score
25
Points
20
Berhati-hati la kalau pilih agent insurans ni.

Mula-mula jer manis mulut.

Lepas tu hampeh.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,811
Reaction score
1,673
Points
596
Agent dah besar, naik pangkat.

Dia entertain lagi ke benda kecik macam ni?

No hp dia pun dah hilang sebab lama tak berhubung.

sebaiknya pi HQ kalau agen buat perangai
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register