Tukar dari PruBSN ke insurans lain

CG Sponsors




adie80

Active Member
Joined
May 10, 2012
Messages
1,414
Reaction score
103
Points
43
Assalamualaikum. Selamat pagi. Ada pertanyaan.

Saya join PRUBSN nak tukar ke Insuran lain. Adakah penyakit anak saya akan di'cover' oleh syarikat insuran yg baru?

Contoh anak saya ada asma dan pernah menerima rawatan dan pernah di'cover' oleh PRUBSN. Katakan saya tukar ke insuran lain. Insuran tu akan cover tak penyakit asma anak saya. Atau tak boleh cover dah sbb dah oernah menerima rawatan. Tq.
X cover tuan..sbb kalo time kita apply insurans dan kita ada penyakit jadi penyakit tu x termasuk dalam ape yg dicover..kalo tuan tukar maknanya semua penyakit akan dicover syarikat insurans baru kecuali asma je..kalo ada agen insurans yang kata turut cover saya nasihatkan tuan hati2..nak puas hati tuan call direct kat syarikat insurans yg tuan nak tukar tu tanyakan betul2 dan lagi bagus dapatkan black and white punya bukti
 
Sponsored Post

exuan

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2011
Messages
519
Reaction score
5
Points
15
kenapa tukar kepada allianz ye? ada sape2 boleh bagitau.. pm tepi ke..
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
kenapa tukar kepada allianz ye? ada sape2 boleh bagitau.. pm tepi ke..
Salam...

PM saya Dulu saya agent prudential... now saya consultant allianz :)cgrock dan Takaful ikhlas
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Assalamualaikum. Selamat pagi. Ada pertanyaan.

Saya join PRUBSN nak tukar ke Insuran lain. Adakah penyakit anak saya akan di'cover' oleh syarikat insuran yg baru?

Contoh anak saya ada asma dan pernah menerima rawatan dan pernah di'cover' oleh PRUBSN. Katakan saya tukar ke insuran lain. Insuran tu akan cover tak penyakit asma anak saya. Atau tak boleh cover dah sbb dah oernah menerima rawatan. Tq.

Salam...

Buleh.. saya apply dulu.. dapat full coverage baru tuan decided..
Dan penambahan limit sehingga 850K setahun min itu paling penting :)paid
 

alas.meja

Fun Poster
Joined
May 31, 2018
Messages
473
Reaction score
93
Points
20
Salam...

Buleh.. saya apply dulu.. dapat full coverage baru tuan decided..
Dan penambahan limit sehingga 850K setahun min itu paling penting :)paid
apa khabar tuan?
lame x nmpk post berkaitan insurans kat cg ni..
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
apa khabar tuan?
lame x nmpk post berkaitan insurans kat cg ni..
Salam...
hahahah tak sempat nak menaip bro.. huhu group pon dah besar.. banyak menulis kat FB bro.. :)paid

Saya try masa kat sini jugak... ramai yg hidden clause dan trick polisi.. :)paid
 

Mohd Aswad

Junior Member
Joined
Feb 12, 2017
Messages
60
Reaction score
1
Points
11
Boleh surf ke website takaful ikhlas ni tuan untuk dapatkan maklumat lanjut... blh jugak isi borang dkt situ untuk dapatkan qoutation percuma dari perunding takaful ikhlas nanti..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register