BTC USD 57,032.7 Gold USD 1,787.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

My Journal with Easy Forex

Apai80

Active Member
Messages
2,409
Joined
Nov 16, 2009
Messages
2,409
Reaction score
35
Points
35
Salam dari saya........:D

Saya mula menceburi bidang ini pada tahun 2006 lagi, dah hampir 4 tahun jugak la bergelumang dgn forex ini, pahit manis - untung & rugi - susah payah memang banyak sangat pengalaman yg saya dapat belajar. Alhamdulillah mula-mula kenal forex ni saya bertemu dgn ramai kawan2 yg banyak mengajar cara-cara trade dari zero tak tahu apa2 pasal forex sehingga sekarang boleh dikatakan dah boleh trade sendiri.

Memang kalau nak kira rugi /loss tu tidak terkira tapi jika nak dinilai dgn ilmu yg saya dapat & hasilnya alhamdulillah mampu buat saya tersenyum & berpuas hati dgn pencapaian sekarang. Bila diingatkan kembali pada peringkat permulaan dulu memang dah rasa give up jugak untuk trade forex ni, tapi bila dah selalu jumpa dgn sifu saya, macam2 nasihat & panduan yg diberi menaikkan kembali semangat saya untuk tidak terus berhenti di pertengahan jalan. Ilmu semua dah ada tapi akibat dari sikap tamak & pengurusan kewangan yg tidak betul, inilah sebab saya selalu gagal/loss.

Untuk pengetahuan semua, dari mula2 belajar sehingga ke saat ini, saya setia bersama dgn broker Easy Forex. Mungkin sebab ramai kawan2 saya yg menggunakan platform EF ni & kami ada forum sendiri, sifu pon ramai, ada chatroom & broker yg sentiasa prihatin, membuatkan saya tidak pernah untuk mencuba broker lain. Dan saya sangat berpuas hati selama menggunakan platform Easy Forex ni, sepanjang 4 tahun dah trade, memang jarang2 ada masalah dari segi server, deposit modal & withdraw profit.

Cukup dulu pengenalan dari saya, harap kawan2 di sini sudi untuk berkongsi ilmu & memberi komen yg membina & sama2 membantu untuk memperbaiki lagi teknik2 yg sedia ada. Sebagai permulaan, di sini saya tunjukkan profit hasil trade selama 2 hari dari semalam sehingga hari ini.


633_19_12_09_12_27_01.jpeg
 

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12644
USD / JPY
113.844
GBP / USD
1.33058
USD / CHF
0.92541
USD / CAD
1.27578
EUR / JPY
128.238
AUD / USD
0.71381

CG Sponsors




Top
Log in Register