Microsoft Windows 10 [Creators Update]

CG Sponsors




Anda sudah upgrade WIndows 10?


  • Total voters
    229

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,442
Reaction score
409
Points
91
windows 10 aku bila wake up dari hibernate,keyboard x fungsi. kena restart.
ada sesiapa masalah mcm ni jugak?
 
Sponsored Post

HelangPutih

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2015
Messages
3,653
Reaction score
198
Points
33
aku guna windows 10.
skrg aku nak install windows xp untuk tujuan game dan suka2.
aku dah buat partition baru untuk install dan dah buat bootable usb installer.
tetapi masalahnya ialah pc xnak boot melalui usb drive tu.
sbbnya uefi xleh fat32.
sapa tau jalan penyelesaiannya?
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
671
Reaction score
10
Points
15
aku guna windows 10.
skrg aku nak install windows xp untuk tujuan game dan suka2.
aku dah buat partition baru untuk install dan dah buat bootable usb installer.
tetapi masalahnya ialah pc xnak boot melalui usb drive tu.
sbbnya uefi xleh fat32.
sapa tau jalan penyelesaiannya?
winxp bootusb drive tuh guna non-secure boot... so kena tukar ke legacy mode & non-secure boot mode dalam bios setting utk boot winxp tu

cara yg paling praktikal = install virtualization software eg: virtualbox & install winxp dlm tuh... senang bila2 nak run winxp on demand, takyah reboot atau restart bagai
 
Last edited:

HelangPutih

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2015
Messages
3,653
Reaction score
198
Points
33
winxp bootusb drive tuh guna non-secure boot... so kena tukar ke legacy mode & non-secure boot mode dalam bios setting utk boot winxp tu

cara yg paling praktikal = install virtualization software eg: virtualbox & install winxp dlm tuh... senang bila2 nak run winxp on demand, takyah reboot atau restart bagai
owh. mcm tu. tq2.

yg pakai virtualization tu dia jejas x kelajuan win xp dlm tu?
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
bestnya win 10 nie nak memorex senang dalam tablet je. boleh bawak tablet gi mana2..
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
ada cara tak nk kasi activate free??

ke memang kena beli gak?

berapa kos dia yek?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register