Microsoft Windows 10 [Creators Update]

CG Sponsors




Anda sudah upgrade WIndows 10?


  • Total voters
    229

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,270
Reaction score
20,822
Points
1,661
Microsoft umum 800 juta pengguna Windows 10

SAN FRANCISCO, March 8 (Bernama) -- Microsoft said Thursday that its Windows 10 operating system (OS) has been installed on more than 800 million devices worldwide, Xinhua news agency reported a vice president of the company as saying.

"Thank you to all our customers and partners for helping us achieve 800 million Windows 10 devices and the highest customer satisfaction in the history of Windows," Yusuf Mehdi, Microsoft's corporate vice president of Modern Life & Devices Group, tweeted on Thursday.

It took 3 years and eight months for Windows 10 to reach 800 million users since it was released in July 2015.

 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
Microsoft umum 800 juta pengguna Windows 10

SAN FRANCISCO, March 8 (Bernama) -- Microsoft said Thursday that its Windows 10 operating system (OS) has been installed on more than 800 million devices worldwide, Xinhua news agency reported a vice president of the company as saying.

"Thank you to all our customers and partners for helping us achieve 800 million Windows 10 devices and the highest customer satisfaction in the history of Windows," Yusuf Mehdi, Microsoft's corporate vice president of Modern Life & Devices Group, tweeted on Thursday.

It took 3 years and eight months for Windows 10 to reach 800 million users since it was released in July 2015.

lagi byk gamers dikalangan budak2
lagi tulah koi byk customer microsoft
sbb budak2 lani dok pujuk mak pak belikan pc kat rumah
habuan main games..
kot mana pun kena bubuh windows gak la... :)):)paid
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,041
Reaction score
244
Points
123
lagi byk gamers dikalangan budak2
lagi tulah koi byk customer microsoft
sbb budak2 lani dok pujuk mak pak belikan pc kat rumah
habuan main games..
kot mana pun kena bubuh windows gak la... :)):)paid
btol tu..tapi gamers remaja yg x suka guna konsol..
biasa budak2 guna konsol..

aku sendiri guna android box pon dah cukup utk buat keje harian..munkin sbb x guna mic office kat rumah..
 

Hendadda

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2018
Messages
135
Reaction score
8
Points
25
Still not sure about what people talk here, but I did have problems with installing 1809 last year update from 1803 version. I had manually went to Windows Update settings and make something there like checking some boxes, and manually restart updating and with 3rd try all installed.
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,411
Reaction score
537
Points
126
Download Media Creation tools dr MS punya website. Dia akan compile the latest iso image & download ke pc kita
ha den dah download yg tu.. kompius skit, sbb dia tak tulis win10 version apa ..

rupanya lps dah burn, dlm tu ada byk jenis kita bole pilih hehe

rugi den beli key, sbb bila keyin microsoft pnya id, dia recover balik key yg lama yg den dah pnh guna sblm ni .. yg masa windows buat update ke win10 secara percuma tu..
 

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,377
Reaction score
4,209
Points
196
Kemaskini yg baru ni. Bluetooth hilang entah ke mana
 

bizplan

Active Member
Joined
Nov 1, 2007
Messages
2,372
Reaction score
68
Points
30
aku dah remove 3 update start dari pertengahan oktober. sebabnya aku punya wifi icon kat taskbar tak leh nak klik. Kat netowrk & sharing center tu pun tak leh nak show available network. bila remove baru ok balik..
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,845
Reaction score
8,256
Points
716
aku dah remove 3 update start dari pertengahan oktober. sebabnya aku punya wifi icon kat taskbar tak leh nak klik. Kat netowrk & sharing center tu pun tak leh nak show available network. bila remove baru ok balik..
uik...bleh plak remove2 update tu balik ek...ceq tak tau plak..
dok ingatkan telajak perahu tak bleh undoq dah...
 

bizplan

Active Member
Joined
Nov 1, 2007
Messages
2,372
Reaction score
68
Points
30
uik...bleh plak remove2 update tu balik ek...ceq tak tau plak..
dok ingatkan telajak perahu tak bleh undoq dah...
boleh.. pegi control panel > program & features. belah kiri atas ada view installed update. boleh uninstall kat situ.
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
15,930
Reaction score
3,005
Points
236
DISM++

Sesiapa nak tweak / update secara manual / kemaskini driver boleh guna DISM++ secara GUI (fungsi DISM memang ada dalam Windows Vista hingga 10) tools ni untuk mereka2 yang tidak arif dengan arahan menggunakan Command Prompt.

DISM++ ni alternative kepada Windows Manager berbayar .. DISM++ 100% free

Compatible dengan Windows Vista/7/8/8.1/10

Download disini https://www20.zippyshare.com/v/69OVntEV/file.html
Atau Disini http://cdn.chuyu.me/Dism++10.1.1000.100_2d2bf466baca088c4b35248f5a7316f4e00cac0b.zip

Laman rasmi https://www.chuyu.me/en/index.html



 
Sponsored Post
Top
Log in Register