Wanted Mencari Pembekal Buah-Buahan Segar

Recommended Brokers


ganurianz

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
967
Reaction score
17
Points
15
Salam semua warga CG,

Aku dalam perancangan nak bukak restoran dan tengah buat survey supply untuk buah-buahan segar spt:

Nanas
Tembikai
Longan
Jambu Batu
Jambu Air
Kiwi
Mangga
Manggis
Rambutan
Pisang
Epal
Anggur
Sour Plam
Laici
Durian belanda
Lai/Pear
Belimbing
Carrot
Strawberry
Roselle
Blue berry
honey dew
Orange
Rockmellon
Dragon Fruit

kat mana aku ble dapatkan bekalan buah-buahan segar tersebut dan penghantaran ke Shah Alam...tengah nak kira-kira berapa bajet

pastu barang2 restoran mcm sudu, pinggan, mangkuk, peti ais dll mana nak beli dengan harga yg berpatutan ek?
 
Sponsored Post

En. Rhoma Irama

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
7,565
Reaction score
706
Points
111
Sekiranya pihak tuan memerlukan bekalan pisang segar terus dari ladang, tuan boleh berhubung dengan kawan. Bermacam jenis pisang boleh dibekalkan.

Tanpa orang tengah atau broker kerana ladang tersebut kepunyaan kawan.
 

jetta

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2007
Messages
518
Reaction score
2
Points
15
lokasi TT kat mana?
kalu brg sudu garpu tu aku rekomen cari kat 2PLY, dkt pasar besar Jalan meru klang, situ mcm2 ada...:)
 

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
kat melaka tahu le...kat shah alam den tak tahu
 

ganurianz

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
967
Reaction score
17
Points
15
lokasi TT kat mana?
kalu brg sudu garpu tu aku rekomen cari kat 2PLY, dkt pasar besar Jalan meru klang, situ mcm2 ada...:)
lokasi seksyen 27/28 s.alam...mmm...tq bagi info tu

aku ada idea untuk bukak kedai minum buah-buahan gelas besar...kalau kat Terengganu yg glamer macam Pak San Gelas Besar dah berbelas tahun kat seberang takir nung

kat KL ada satu kat Keramat org cakap ok jugak..ni cuma idea dan tgh buat kira-kira berapa modal yg diperlukan...nak bukak restoran makannan mcm susah sgt nak manage..modal lagi besar

nak buat konsep santai je...minum2...adala keropok lekor, mee goreng etc yg ringan2...

aku ada survey kedai corner lot nak sewa RM2600 (nego)...agak-agak ok ke dengan sewa camtu...nk kene PM brother mattop la blaja ilmu bukak restoran ni :)cgrock
 

drshahrizan

Freshie
Joined
Sep 20, 2010
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
teman pon bole offer bekalan pisang
contact teman : Sahril - 0192496896
 

drshahrizan

Freshie
Joined
Sep 20, 2010
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
pisang

teman pon bole offer bekalan pisang
contact teman : Sahril - 0192496896
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,868
Reaction score
71
Points
520
kalau mahu bekalan rossele, boleh PM den.ado ladang 120 ekar rossele di mersing.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register