Wanted Mencari Pembekal Buah-Buahan Segar

CG Sponsors




suprol

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
13,022
Reaction score
34
Points
120
Salam semua warga CG,

Aku dalam perancangan nak bukak restoran dan tengah buat survey supply untuk buah-buahan segar spt:

Nanas
Tembikai
Longan
Jambu Batu
Jambu Air
Kiwi
Mangga
Manggis
Rambutan
Pisang
Epal
Anggur
Sour Plam
Laici
Durian belanda
Lai/Pear
Belimbing
Carrot
Strawberry
Roselle
Blue berry
honey dew
Orange
Rockmellon
Dragon Fruit

kat mana aku ble dapatkan bekalan buah-buahan segar tersebut dan penghantaran ke Shah Alam...tengah nak kira-kira berapa bajet

pastu barang2 restoran mcm sudu, pinggan, mangkuk, peti ais dll mana nak beli dengan harga yg berpatutan ek?
kalo nak buah-buahan nih g cari kat chaw kit jek tt... segar ke tak... tatau lar... tp yg penting murah... barang2 meniaga tu kat area belakang pasar chaw kit.. syarikat menang.. kat situ banyak barang2 dapur ada jual... dulu den ada ikut sepupu meniaga buah kat salak tinggi.. p amek buah kat chaw kit dengan pasar borong selayang jek... kena pegi subuh2 lar.. sambil beli buah... sempat cuci mata gak pepagi.. ekekekeke
 
Sponsored Post

harrylaipat

Freshie
Joined
Oct 15, 2010
Messages
10
Reaction score
0
Points
3
try buat busnes smpingan jual ikan bilis dan udang kering

Salam semua warga CG,

Aku dalam perancangan nak bukak restoran dan tengah buat survey supply untuk buah-buahan segar spt:

Nanas
Tembikai
Longan
Jambu Batu
Jambu Air
Kiwi
Mangga
Manggis
Rambutan
Pisang
Epal
Anggur
Sour Plam
Laici
Durian belanda
Lai/Pear
Belimbing
Carrot
Strawberry
Roselle
Blue berry
honey dew
Orange
Rockmellon
Dragon Fruit

kat mana aku ble dapatkan bekalan buah-buahan segar tersebut dan penghantaran ke Shah Alam...tengah nak kira-kira berapa bajet

pastu barang2 restoran mcm sudu, pinggan, mangkuk, peti ais dll mana nak beli dengan harga yg berpatutan ek?



kepada sesiapa yang pernah makan ikan bilis dari sabah terutamanya ikan bilis tawau...di sini saya ingin mencari rakan kongsi tuk mengedarkan ikan bilis dari tawau sabah...

harga borong,
bilis gred a rm18/kg
bilis gred b rm12/kg

bilis kopek gred a rm15/kg
bilis kopek gred b rm13/kg


udang kering gred aa rm26
udang kering gred a rm24
gred b rm23



dengan syarat minimum oder 100kg/setiap 1 jenis gred....

keterangan lanjut boleh sms atau cari saya di 0148669201-tawau sabah..
 

graynicolls

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
3,757
Reaction score
37
Points
30
up
siapa tau kat mana nak dapatkan bekalan buah mangga dengan nenas area shah alam/klang?
nak buat niaga air buah
 

fredfaris

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2010
Messages
379
Reaction score
4
Points
15
Salam semua warga CG,

Aku dalam perancangan nak bukak restoran dan tengah buat survey supply untuk buah-buahan segar spt:

Nanas
Tembikai
Longan
Jambu Batu
Jambu Air
Kiwi
Mangga
Manggis
Rambutan
Pisang
Epal
Anggur
Sour Plam
Laici
Durian belanda
Lai/Pear
Belimbing
Carrot
Strawberry
Roselle
Blue berry
honey dew
Orange
Rockmellon
Dragon Fruit

kat mana aku ble dapatkan bekalan buah-buahan segar tersebut dan penghantaran ke Shah Alam...tengah nak kira-kira berapa bajet

pastu barang2 restoran mcm sudu, pinggan, mangkuk, peti ais dll mana nak beli dengan harga yg berpatutan ek?

berapa kuantiti yg akan diambil. frekuensi. utk lebih lanjut mgkn kta boleh jumpa utk bincang quotation.
 

ekhwn

Freshie
Joined
Sep 17, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Salam semua warga CG,

Aku dalam perancangan nak bukak restoran dan tengah buat survey supply untuk buah-buahan segar spt:

Nanas
Tembikai
Longan
Jambu Batu
Jambu Air
Kiwi
Mangga
Manggis
Rambutan
Pisang
Epal
Anggur
Sour Plam
Laici
Durian belanda
Lai/Pear
Belimbing
Carrot
Strawberry
Roselle
Blue berry
honey dew
Orange
Rockmellon
Dragon Fruit

kat mana aku ble dapatkan bekalan buah-buahan segar tersebut dan penghantaran ke Shah Alam...tengah nak kira-kira berapa bajet

pastu barang2 restoran mcm sudu, pinggan, mangkuk, peti ais dll mana nak beli dengan harga yg berpatutan ek?
ws sy 01169796727
 

ekhwn

Freshie
Joined
Sep 17, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
kalo nak buah-buahan nih g cari kat chaw kit jek tt... segar ke tak... tatau lar... tp yg penting murah... barang2 meniaga tu kat area belakang pasar chaw kit.. syarikat menang.. kat situ banyak barang2 dapur ada jual... dulu den ada ikut sepupu meniaga buah kat salak tinggi.. p amek buah kat chaw kit dengan pasar borong selayang jek... kena pegi subuh2 lar.. sambil beli buah... sempat cuci mata gak pepagi.. ekekekeke
salam tuan saya pembekal/pemborong buahan import dan export. sila ws saya 01169796727
 

noblegold

Active Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
1,916
Reaction score
53
Points
40
wah ... semakin meriah anak2 muda muslim berniaga. gud gud
 

rasyid9449

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2009
Messages
3,456
Reaction score
71
Points
30
Terbaik ni aku mmg nk carik gak buah buahan ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register