mapping domain ke blogspot

CG Sponsors




GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,778
Reaction score
1,201
Points
201
khas utk blogger.

nak tanye domain da beli kt tempat lain (domain je .. hosting aku tak beli).. so nak mapping ke blogspot cam ne ?

kalau ikutkan google nyer guide
Find the control panel on your domain registrar’s website, and locate your DNS (Domain Name System) settings. In order to link your blog to your custom domain, follow the instructions below to enter your "CNAME" and "A-records."

CNAME
Where it says Name, simply enter "www" and list ghs.google.com as the Host Name. See our detailed instructions on providing CNAMEs for various registrars. If yours isn't listed, or if you run into other difficulties, contact your registrar directly and they can help you out.

A-records (optional)
The following action links your naked domain (example.com) to your actual site (www.example.com). If you skip this step, visitors who leave off the "www" will see an error page.
Enter your domain name in the format example.com, and list the I.P. addresses shown below in the "A" section. You'll need to create four separate A-records which point to four different Google IPs.

216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21

Update your Blogger settings

Before you move onto this step, wait about an hour for your DNS settings to activate. If you attempt to change the publishing settings before the DNS changes activate, then we'll let you know with a warning message.

Now it’s time to make sure Blogger knows about your custom domain so that Google can direct readers to your blog. Just head back to Blogger and update the information on your Settings | Basic tab. Find the area for "Publishing," and click the link to add a custom domain.
fungsi ni tak ade klu beli domain sahaja.. :-?:-?
 
Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,439
Reaction score
569
Points
126
bukak tiket, suruh hosting itu buatkan.
 

noonaka

Active+ Member
Joined
Nov 14, 2010
Messages
3,834
Reaction score
29
Points
30
khas utk blogger.

nak tanye domain da beli kt tempat lain (domain je .. hosting aku tak beli).. so nak mapping ke blogspot cam ne ?

kalau ikutkan google nyer guide


fungsi ni tak ade klu beli domain sahaja.. :-?:-?
CNAME google bagi dalam blog
kena edit kat sini Settings › Basic › Publishing

buat A record utk semua 4 IP server blogger tu
A record buat dlm akaun domain yg dibeli tu
 

tomyeto

Active Member
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,169
Reaction score
67
Points
30
klau beli domain mesti ada control panel yg boleh set root folder, DNS dan lain2..biasa aku follow blogspot punya instruction kt atas tu, pastu kt root folder domain tu aku pilih "Parked Domain"..selesai masalah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register