Malaysia Dah Ader Server FOREX??

CG Sponsors




Akulascalper

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
2,812
Reaction score
1,513
Points
101
Salam semua warga CGrians...

Sengaj saya kemukakan soalan camtu supaya ianya diperbincangkan disini.

Malaysia dah ader ke blum server Forex ni??
Jika x ader apa tindakan kerajaan khasnya SKMM untuk sekurang2nya mengambil inisiatif mengadakannya.

Negara jiran terdekat pun dah lama ada server forex. Padahal negara kecik je..kita yg besar ni x de...malu weh!!!..

Sbb kerajaan nk menuju kearah negara berpendapatan tinggi..jadi kena la bertindak agresif dlm biz ni.Negara org lain dah berpuluh server fx ni ader.

Sekian.
Akulascalper a.k.a Powerfx
 
Sponsored Post

tenungskrin

Super Active Member
Joined
Oct 5, 2009
Messages
5,711
Reaction score
90
Points
70
klu ado mesti best..mesti ****sup open & close post..
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
693
Points
161
bnm/mahathir masih fobia dgn forex nie
 

chrome76

Active+ Member
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
fobia :-?.. acu cuba tra citer sket.. nape cek dek pobia sgt ni..
1997 dah lupa?? matawang kita kena serang? sebab tu sekarang ni kalau nk bawak RM kuar lebih dari 10k tak dibenarkan.. dan ringgit tidak bernilai diluar negara.. takut org luar masuk mesia dan bawak kluar byk2 ringgit.. negara2 di dunia ni byk yg control direct outflow currency negara depa.. mcm australia ada seseorg menteri mesia yg bengong bawak kuar berjuta2 duit AUD dlm briefcase sampai kantoi kt airport..

tapi pasal server forex ni takde ke dlm mesia?? abih tu mcm mana bank2 uruskan transaksi matawang?? aku rasa TT kena spesifik sket.. kenapa takde broker forex yg beroperasi dlm mesia.. betul tak?? boleh jer skang ni.. lepas 1 Julai 2010 BNM dan benarkan.. tp kena ikut syarat BNM la...
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
693
Points
161
1997 dah lupa?? matawang kita kena serang? sebab tu sekarang ni kalau nk bawak RM kuar lebih dari 10k tak dibenarkan.. dan ringgit tidak bernilai diluar negara.. takut org luar masuk mesia dan bawak kluar byk2 ringgit.. negara2 di dunia ni byk yg control direct outflow currency negara depa.. mcm australia ada seseorg menteri mesia yg bengong bawak kuar berjuta2 duit AUD dlm briefcase sampai kantoi kt airport..

tapi pasal server forex ni takde ke dlm mesia?? abih tu mcm mana bank2 uruskan transaksi matawang?? aku rasa TT kena spesifik sket.. kenapa takde broker forex yg beroperasi dlm mesia.. betul tak?? boleh jer skang ni.. lepas 1 Julai 2010 BNM dan benarkan.. tp kena ikut syarat BNM la...
yang nie ka?
Liberalisation of the Foreign Exchange Administration Rules (BNM)
Broker Elektronik Asing Dibenarkan Menawarkan Platform Pembrokeran Secara Elektronik dalam Pasaran Pertukaran Asing Malaysia (BNM)
 

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
1997 dah lupa?? matawang kita kena serang? sebab tu sekarang ni kalau nk bawak RM kuar lebih dari 10k tak dibenarkan.. dan ringgit tidak bernilai diluar negara.. takut org luar masuk mesia dan bawak kluar byk2 ringgit.. negara2 di dunia ni byk yg control direct outflow currency negara depa.. mcm australia ada seseorg menteri mesia yg bengong bawak kuar berjuta2 duit AUD dlm briefcase sampai kantoi kt airport..

tapi pasal server forex ni takde ke dlm mesia?? abih tu mcm mana bank2 uruskan transaksi matawang?? aku rasa TT kena spesifik sket.. kenapa takde broker forex yg beroperasi dlm mesia.. betul tak?? boleh jer skang ni.. lepas 1 Julai 2010 BNM dan benarkan.. tp kena ikut syarat BNM la...
Setuju boss :D
 

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25

GABAN_Z

Active Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
1,601
Reaction score
22
Points
25
bukan kah bank-bank komersial di mesia menjalankan aktiviti FOREX?

termasuklah bank negara mesia BNM juga menjalankan urus niaga forex..

sebab depa tak mo kasi kita kaya... depa saja nak kaya... kalau ada pun mungkin spread tinggi beb...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register