Luno - Luno.com (Crypto Exchanger,Wallet)

Live Crypto

Currency
Rates
BTC
11248.2 USD
ETH
392.018 USD
XRP
0.30346 USD
USDT
0.99973 USD
BCH
289.071 USD
BSV
225.961 USD
LTC
57.7514 USD
ADA
0.14394 USD
LINK
9.8496 USD
BNB
22.3442 USD

CG Sponsors




Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,946
Reaction score
125
Points
68
bulan 3 hari tu,
1BTC = RM5.5k
Hari ini 1BTC = RM12k


fuh. mencanak. terkejut aku


wallet luno ke wallet blockchain berapa transfer fee dia? blockchain mcm lebih secure (rasa aku la)

hari ini aku beli RM100 dalam luno (guna apps)

Luno ada 2 type balance :

MYR dan BTC

fund any amount yg nak misal RM100

MYR balance jadi RM100

klik buy BTC






bulan 3 beli 1BTC, hari ni buta2 untung RM7k bersih in 3 month

betul2. 4D. Duduk Diam Dapat Duit

korang nk bincang sejarah, risk, lantak korang. bincang la sini.

INVEST WHEN YOU ARE WILLING TO LOSE THE AMOUNT
 
Last edited:
Sponsored Post

Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,946
Reaction score
125
Points
68
Ni la satu kelemahan BTC.Biar aku jelaskan kepada yang belom jelas.

Ok untuk kes $60 juta bitcoin aku assume di sebabkan kelamahan dalam proses penyimpanan oleh owner tersebut.

Ade 2 cara simpan BTC.

1.Simpan kat wallet PC.
2.Simpan kat wallet Online.

Dan 2 cara ni memang ade kelemahan.Macam engkau cakap,bila komputer kena curi,tak payah computer,cukup harddisk hilang,hilanglah BTC tu.Simpan kat wallet Online risiko pon ade.Bile database web tu kene curi memang naye la.

Kalau ade orang cakap BTC akan scam macam LR,tak mungkin.Kenaikan dan penurunan harge mengikut kepada permintaan dan penggunaan.Lagi ramai orang gune lagi naik la harga.Kalau korang boleh pakat 1 dunia tak yah gune BTC ni turun mendadak la harga BTC ni.

Bab pihak ketiga.Bila kite simpan BTC kat wallet online,automatic lah kita dah bergantung kat pihak ketiga untuk simpan BTC.Apabila BTC korang hilang,Bukan BTC yang scam korang tetapi pihak ketiga ni yang scam korang.

Ni la satu masalah BTC buat mase ni.Kaedah penyimpanan memang agak sukar.Back up,back up,back up.Penat sudah ~~~
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.
 

tokmudin

Legendary Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
11,757
Reaction score
367
Points
131
ada juga simpan kat sini ..tu pun hasil clixsense ke payza ke luno ..

asal masuk RM300..skang dah RM480 ..ni kes masa naik mencanak baru ni..dari RM5K ke RM13K(sekejap) sebelum turun balik ke RM12K

lau nak secure lagi wallet, apply two-factor authentification ..
 

Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,946
Reaction score
125
Points
68
ada juga simpan kat sini ..tu pun hasil clixsense ke payza ke luno ..

asal masuk RM300..skang dah RM480 ..ni kes masa naik mencanak baru ni..dari RM5K ke RM13K(sekejap) sebelum turun balik ke RM12K

lau nak secure lagi wallet, apply two-factor authentification ..
dlm luno, (iphone) aku enable touch id utk fingerprint. aku bukak, g home, bukak blk app luno, tak suruh scan finger pun

pastu aku try enable two factor, dia suruh bukak google authenticator, aku paste, incorect katanya. 20x dah try. tak leh pun two factor ni.
 

tokmudin

Legendary Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
11,757
Reaction score
367
Points
131
dlm luno, (iphone) aku enable touch id utk fingerprint. aku bukak, g home, bukak blk app luno, tak suruh scan finger pun

pastu aku try enable two factor, dia suruh bukak google authenticator, aku paste, incorect katanya. 20x dah try. tak leh pun two factor ni.
try pakai authy ..
 

sekapai

Fun Poster
Joined
Feb 1, 2010
Messages
475
Reaction score
67
Points
20
AKu test pakai https://www.luno.com ni 4 hari lepas..test RM200 dapat la ciput bitcoin ..asalnya nak stay dgn bitcoin..
..aku check kat https://coinmarketcap.com boleh tgk currncy mana yg turun naik dgn laju..pastu dari luno aku change ke matawang digitalnote pakai https://changelly.com.
dalam masa 2 hari ..nilai RM200 dah jadi RM400 plus..

coin digital note XDN dalam 7 hari ni naik 363%..aku masuk masa tgh2 dia dok naik..rasanya aku dapat dalam lingkungan 200%. currency kecik2 ni naik banyak turun pun banyak..

aku masih dok cari2 jalan nak playsafe..sbb dalam crypto ni banyak penyangak.
la ni nilai 1 XDN ialah 0.00000256 BTC

just sharing
 
Last edited:

BOCEH

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
28,325
Reaction score
78
Points
120
Xdn...ok gak ni..leh cuba
 

HakuLar

Active Member
Joined
Feb 5, 2011
Messages
1,124
Reaction score
33
Points
40
disebabkan hashocean ni la aku ada simpanan dlm BTC.. Dah dpt cover kerugian..
 

BOCEH

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
28,325
Reaction score
78
Points
120
AKu test pakai https://www.luno.com ni 4 hari lepas..test RM200 dapat la ciput bitcoin ..asalnya nak stay dgn bitcoin..
..aku check kat https://coinmarketcap.com boleh tgk currncy mana yg turun naik dgn laju..pastu dari luno aku change ke matawang digitalnote pakai https://changelly.com.(changelly ni banyak orang komplen sbb charge tinggi..5%) .
dalam masa 2 hari ..nilai RM200 dah jadi RM400 plus..

coin digital note XDN dalam 7 hari ni naik 363%..aku masuk masa tgh2 dia dok naik..rasanya aku dapat dalam lingkungan 200%. currency kecik2 ni naik banyak turun pun banyak..

aku masih dok cari2 jalan nak playsafe..sbb dalam crypto ni banyak penyangak.
la ni nilai 1 XDN ialah 0.00000256 BTC

just sharing
klu ada coin yg bagus lagi share ye...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register