BTC USD 53,837.3 Gold USD 1,693.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kos nak buat app..modal berapa?

CG Sponsors




+kOoL+

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
boleh buat semua jenis apps ke bro?.. or apps yg macam page-page tu je?.. yang game kind of apps boleh buat ke?
 
Sponsored Post

adoila

Active Member
Joined
Feb 15, 2010
Messages
2,245
Reaction score
42
Points
30
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
kalau apps macam emoney untuk members pindah wang/points, siap security power tahap gaban, berapa agaknya kos dia yer bro?
 

Gerobox

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2014
Messages
242
Reaction score
10
Points
15
Ada sesiapa nak buat aplikasi android dengan harga bajet boleh telegram sy 0135712199
Bro bagi contoh app yg pernah bro bangunkan..rege bugjet tu untuk app yg macam mana?
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
boleh buat semua jenis apps ke bro?.. or apps yg macam page-page tu je?.. yang game kind of apps boleh buat ke?
Boleh inshaAllah...bleh runding...harga bajet..game yg simple..
 

jom

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
2,639
Reaction score
92
Points
30
malas nk bukak thread lain..

kos buat apps mcm wassap and telegram tue bape ?
 

jom

Active+ Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
2,639
Reaction score
92
Points
30
Pergh nk buat chatting apps trus. Dasyat2
maksud aku tue adakah perlu duit tau hanya perlu tau programmer sahaja mcm founder company lain..sbb dorg pasti bermula dr bawah...
 

asyraf1156

Active Member
Joined
Jun 21, 2011
Messages
1,062
Reaction score
41
Points
40
maksud aku tue adakah perlu duit tau hanya perlu tau programmer sahaja mcm founder company lain..sbb dorg pasti bermula dr bawah...
Kalau nk buat chatting kena ada server yang besar dan laju.
Kecuali guna telegram API, programming saja dh boleh buat chat apps
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
236
Reaction score
20
Points
15
Nak bertanya pada mereka yg otai..berapa cost untuk buat sesuatu app ntuk android atau ios..?
Tgh fikir2 nak minta bantuan pada mereka yg pakar untuk menghasilkn app..berapa modal kena ada..

Harap boleh membantu..
Fuh, lama tak buka CGForum ni, maka dengan itu, mari menjawab soalan ini secara total tanpa perlu ada thread berulang utk persoalan serupa.

Pembuatan apps, pada 2018, adalah, MAHAL !!!
(Jika pembuatan apps, diperingkat professional)

Dengan itu, saya rekomen tuan rujuk disini :


Dgn kata lain, sebarang penambahan fungsi dalam apps akan menambahkan nilai kos sesebuah app utk disiapkan. Kiraan caj adalah mengikut jam.
1. India antara negara yg memberikan caj termurah, $10USD ~ $50USD / sejam.
2. Manakala, negara US, $60USD ~ $125USD / sejam

Mari lihat secara umum, jika apps mempunyai beberapa fungsi ?


Kos $42k USD (Rm 126,000 ?), dgn ciri-ciri berikut ;
1. App ada icon
2. App nmpk cantik (ada grafik)
3. App ada sambungan ke website
4. App tidak perlukan review/star
5. App ada caj jika digunakan / ada servis berbayar
6. Pengguna boleh letak profile dlm app
7. App ada login

P/s : Teknologi apps semakin maju, maka servis akan menjadi lebih mahal.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register