BTC USD 23,128.9 Gold USD 1,930.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kos nak buat app..modal berapa?

Sponsored Post

assalamualaikum

Fun Poster
Messages
363
Joined
Nov 22, 2012
Messages
363
Reaction score
5
Points
15
Kalau takat static content je, guna je appgeyser.com punya servis.

Kalau nak canggih mcm wechat ke, kena ada budget reserved koman koman rm10k ke atas.

Bawah dari tu mungkin boleh dapat kalau hire programmer dari india. Cuma quality sajalah yg akan ada isu. Try publish projek dekat upwork.com atau freelancer.com
 
Last edited:

Gerobox

Fun Poster
Messages
242
Joined
Mar 18, 2014
Messages
242
Reaction score
10
Points
15
Kalau takat static content je, guna je appgeyser.com punya servis.

Kalau nak canggih mcm wechat ke, kena ada budget reserved koman koman rm10k ke atas.

Bawah dari tu mungkin boleh dapat kalau hire programmer dari india. Cuma quality sajalah yg akan ada isu. Try publish projek dekat upwork.com atau freelancer.com

Prefer programmer malaysia..sbb senang nak sembang.. kalau 10k pun xpe..janji app tu menjadi..dan programmer tu kena betul2 bg komitmen ler..
 

zalweb

Super Active Member
Messages
5,156
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,156
Reaction score
286
Points
81
Prefer programmer malaysia..sbb senang nak sembang.. kalau 10k pun xpe..janji app tu menjadi..dan programmer tu kena betul2 bg komitmen ler..

Saya boleh buat whatsapp clone etc...
Sedang membangunkan app untuk bisnes directory...
Boleh whatsapp sy 013-5712199
 

Zex

Fun Poster
Messages
878
Joined
Sep 20, 2008
Messages
878
Reaction score
41
Points
20
Nak bertanya pada mereka yg otai..berapa cost untuk buat sesuatu app ntuk android atau ios..?
Tgh fikir2 nak minta bantuan pada mereka yg pakar untuk menghasilkn app..berapa modal kena ada..

Harap boleh membantu..

salam bro

ade guna platform aku je bro

harga rm1299 tapi lau ko serius aku leh bg diskaun sehingga 50%..

minat tak...pm aku kite bincg hehe
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,909
Paid Membership
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,909
Reaction score
585
Points
161
kenapa la nak buat app clone2 ni. clone wechat la, clone whatsapp la. apa tujuan? nak bagi sapa nak pakai?

Mungkin dia nak buat integrasi software MLM atau skim cepat kaya dengan chat klon tu.

Lepas tu penganjur berhubung dengan ahli secara chat tertutup, privasi dan encrypted supaya tidak dapat dihidu pihak berkuasa melainkan jadi pelangan.

Wallahualam.
 

Gerobox

Fun Poster
Messages
242
Joined
Mar 18, 2014
Messages
242
Reaction score
10
Points
15
kenapa la nak buat app clone2 ni. clone wechat la, clone whatsapp la. apa tujuan? nak bagi sapa nak pakai?


Mungkin dia nak buat integrasi software MLM atau skim cepat kaya dengan chat klon tu.

Lepas tu penganjur berhubung dengan ahli secara chat tertutup, privasi dan encrypted supaya tidak dapat dihidu pihak berkuasa melainkan jadi pelangan.

Wallahualam.

Jangan salah faham..
Wechat tu just contoh app..bukan nak buat cloan wechat..tp sebagai reference nak tau harga jer kalau bleh buat app mcm tu...
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register