Komisyen = Riba tak

CG Sponsors




Mkn komisyen =Riba Tak


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
Komisyen = Riba tak
 
Sponsored Post

aznor59

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
2,668
Reaction score
23
Points
25
komisen kalo makan ssampai 100% RIBA KOT.... entah lah kena tanya cerdik pandai pasal agama ni...
 

ejoybaik

Super Active Member
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
good topic...
tunggu pakar2 masok...
 

sedanfx

InstaForex Official, Introducing Broker
Platinum Member
Joined
May 31, 2007
Messages
6,361
Reaction score
193
Points
78
komisyen tu faedah ke upah ?
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
sbb banyak MLM skrg guna prinsip komisyen......
 

panarol

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2010
Messages
554
Reaction score
7
Points
15
tengok pada cara...
nak tau lebih lanjut...
search di http://www.zaharuddin.net
banyak yang dikupas berkenaan muamalat...

nak explain aper yang saya paham nanti mesej x sampai pulak...
 

kez

Active+ Member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
3,262
Reaction score
23
Points
25
kalau ko jual barang.. pastu supplier bagi komisen.. halal dak?
mana ada orang nak buat keja free?
orang keja buat sales..sales marketing.. mmg gaji based on komisen..
susah la kalau semua haram..
soalan kena detail dan jelas..komisen jual apa?mcmana proses komisen tu berlaku? baru bleh nilai halal ke haram..
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,761
Reaction score
510
Points
161
tengok jgk hasil komisyen tu dari mana,kalau dari down9 hukumnye haram,kalau dari keuntungan produk xpe.
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,761
Reaction score
510
Points
161
kalau ko jual barang.. pastu supplier bagi komisen.. halal dak?
mana ada orang nak buat keja free?
orang keja buat sales..sales marketing.. mmg gaji based on komisen..
susah la kalau semua haram..
soalan kena detail dan jelas..komisen jual apa?mcmana proses komisen tu berlaku? baru bleh nilai halal ke haram..
betul tu,x salah makan komisyen atas jual barang,makin banyak jual makin banyak komisyennye.yg salah komisyen cari down9 sebab ade unsur2 penindasan
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,212
Reaction score
830
Points
176
soalan terlalu asas... lu pikirla sendiri.. hehehe;)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register