Kelab Peminat Barangan/Gadget Xiaomi

Recommended Brokers


tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,251
Reaction score
479
Points
86
Xiaomi telah melancarkan gimbal three-axis dengan harga mampu milik.

Model yang dikeluarkan ini hadir dengan bateri dengan kapasiti 5000 mAh beserta fungsi motor stabilization. Xiaomi turut menjanjikan penawaran bateri sehingga 16 jam pada model keluaran mereka. Selain itu, gimbal ini turut boleh disertakan pada action camera.

Berdasarkan pemerhatian kami, harga yang diumumkan agak jauh berbeza berbanding gimbal lain yang berada di pasaran dimana model ini bakal ditawarkan dengan harga sekitar MB599 (~RM 373).

Buat anda yang ingin mula memulakan vlog atau menggunakan fungsi live di media sosial, mendapatkan gimbal keluaran Xiaomi ini mungkin altenatif terbaik dengan penawaran harga mampu milik.






Pusat Sumber
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,251
Reaction score
479
Points
86
Sejak kebelakangan ni Xiaomi mula menawarkan peranti dan aksesori untuk peminat permainan video. Terkini mereka melancarkan sebuah “pelapik tetikus pintar” yang bukan sahaja menyokong sistem lampu RGB malah turut mempunyai sistem pengecasan tanpa wayar terbina.

Xiaomi Mi Smart Mouse Pad mengecas menggunakan format Qi pada tetapan 7.5 W. Sekiranya ia mengesan haba yang tinggi sistem pengecasan akan dihentikan secara automatik. Sistem lampu RGB menyokong sehingga 16.8 juta warna bagi membolehkan pemain mengkustomasi nyalaan lampu ketika sesi permainan video mereka. Terdapat tombol pada buku kanan yang digunakan untuk mengawal warna lampu atau mengawal tahap suara PC. Pelapik tetikus ini dijual pada harga RMB 249 (~RM 152).








PUSAT SUMBER
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
18,617
Reaction score
1,019
Points
196
saja update 2 barang xiaomi yg baru masuk
pocophone f1
xiaomi rice cooker IH

pocophone f1
mmg laju mcm high spec phone
camera so-so/normal aje
cuma problem touchscreen, ada masa problem kene off on screen baru ok balik
kaco masa tgh main game

xiaomi rice cooker IH
aku dapat china version punya. patut murah
tpaksa buat label sendiri kalo idak sesat tekan button
aku admit mmg nasi yg rice cooker ni masak mmg sedap dr biase
cuma tang nak masuk tu masalah sbb masak lame sgt
kalo yg betul2 sedap punya perlukan sejam, kalo quick mode 40 minit
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
18,617
Reaction score
1,019
Points
196
update review - xiaomi rice cooker 3L IH

aku dah update sblm ni pasal rice cooker tapi xdetail sangat
so aku silap beli (sbb murah) yg tulisan cina punya
nak xnak aku kene label semua button dan indicator

Xiaomi Rice Cooker (RC) ni aku boleh cakap hanya nerd saja yg boleh pakai.
sbbnya RC ni hanya untuk CHINA sahaja, walaupun boleh guna english punya word, tapi RC kehilangan beberapa fungsi
seperti rice type (scan barcode), default pressure.
untuk dapatkan nasi yg betul2 sedap, dua bende ni perlu ada

untuk setting beras, korang kene change setting region = china, language chinese. lepas tu baru barcode scanner untuk beras active
so lepas scan barcode beras, boleh tukar balik ke english.

untuk pressure default, korg kene check google berape Elevation kawasan korg , then kene cari city(china) yg sama

masak pulak yg betul2 sedap kene sejam
quick rice (45 minit) ok tp tak sesedap 1 jam punya
penah masak nasi kerabu, fuh serius perfect
brown rice pun sedap ( konpius gak memula org cakap xsedap)
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,785
Reaction score
1,537
Points
191
Salaam.

Bagus sangat ke Xiaomi ni?

Phone...Redmi dan Redme.

Cadang nak beli phone baru...budget RM500 jer.

Ada yang rekomen Xiaomi...tu yang tanya kat sini.
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,895
Reaction score
2,349
Points
191
Salaam.

Bagus sangat ke Xiaomi ni?

Phone...Redmi dan Redme.

Cadang nak beli phone baru...budget RM500 jer.

Ada yang rekomen Xiaomi...tu yang tanya kat sini.
very recommended, phone xiomi aku pakai lebih 3tahun masih pakai sampai skang..

apa part rosak macam bateri ngan ribon suis utama, aku beli kat shopee dan pasang sendiri je..

maknanya part ada dan mudah cari..

malah xmahal pulak..
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,785
Reaction score
1,537
Points
191
Cam skang version mana bagus?

Budget RM500 jer :)


very recommended, phone xiomi aku pakai lebih 3tahun masih pakai sampai skang..

apa part rosak macam bateri ngan ribon suis utama, aku beli kat shopee dan pasang sendiri je..

maknanya part ada dan mudah cari..

malah xmahal pulak..
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,895
Reaction score
2,349
Points
191
Cam skang version mana bagus?

Budget RM500 jer :)
ntah laa bro, tt tau laa kot..

aku sejak pakai redmi 3s ni xtengok langsung phone lain..

sebab cukup dah..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
260,033
Reaction score
8,751
Points
2,226
very recommended, phone xiomi aku pakai lebih 3tahun masih pakai sampai skang..

apa part rosak macam bateri ngan ribon suis utama, aku beli kat shopee dan pasang sendiri je..

maknanya part ada dan mudah cari..

malah xmahal pulak..
Setakat ni pakai RN3 3 tahun
Lepas tu tukar sbb memory kecik dah
Sbb masa beli tu 32GB je
Berbaloi la pakai sbb masa beli tu dlm RM879
Spec pn ok jgk
 

edzaljb

Fun Poster
Joined
Sep 7, 2007
Messages
377
Reaction score
14
Points
25
Xiomi redmi note 8 pro ada nfc function....target nak beli
 
Sponsored Post
Top
Log in Register