Kelab Peminat Barangan/Gadget Xiaomi

CG Sponsors




akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,128
Reaction score
1,644
Points
206
Sape2 yg geng aku, peminat barangan dan gadget xiaomi

so ni list barangan yg penah aku pakai

tgh guna skrg
phone - mi max 2, redmi note 5a (wife)
electric toothbrush (review)
Body Composition Scale
Mi router 3 ( flash with padavan)
powerbank mi 2 1000mah
air purifier 1 gen
earphone piston 3 , capsule
xiaofang home camera
mi box 3
xiaomi purefy mask
xiaomi amazfit bip
xiaomi car air purifier
xiaomi pocophone F1
xiaomi rice cooker IH
yi ant
xiaomi mi airdots
xiaomi redmi airdots

barang kaput/xguna/rosak
phone - mi3, redmi2, redmi note3, mi 4i
earphone piston 1
powerbank 5000, 10800, 16000

barang on da way

barangan in future nak dibeli
amazfit GTR

barangan minat nak beli tp xmampu
xiaomi scooter
xiaomi drone
xiaomi robot vacuum
 
Last edited:
Sponsored Post

azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
aku penah pakai xiaomi note 3g , skrg ni redmi note 4
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,469
Reaction score
2,927
Points
191
skang redmi 3s..

cemerlang walau lebih 2tahun..

nak beli, mi tv, ke ada Android box xiomi??
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,128
Reaction score
1,644
Points
206
skang redmi 3s..

cemerlang walau lebih 2tahun..

nak beli, mi tv, ke ada Android box xiomi??
tv die tu mcm menarik
tp mahal
hahah
ye la semua size gedabak
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,128
Reaction score
1,644
Points
206
REVIEW- XIAOMI ELECTRIC TOOTHBRUSH

xiaomi electric toothbrush mmg worth pada aku
walaupun mahal tp puas hati

in package
electric toothbrush
brush head
wireless charger
manual
color ring (kalo byk boleh tukar elak tertukar)

untuk pengetahuan, berus gigi ni 'rebrand' dari Soocare X3. boleh guna apps Soocare tp xley nak customize.
untuk connect bt dgn phone, dl mi home, change region to 'other', search device nnt berus gigi akan auto on bluetooth n connect
lepas tu boleh customize cara pemberus

berus gigi ade 3 mode. standard ( 2 minit), gentle (slow, 2 minit) n customize (ikut korang)

berus gigi ni bukan jenis berpusing, tp atas bawah dengan kelajuan tinggi 37200/minit
kat sini die generate bubble burst yg akan push kotoran celah gigi

biase lepas gosok gigi guna berus gigi biasa walaupun detail, mesti ade tinggalan kotoran
(bile korek2 celah gigi mesti ade kesan putih)
to guna berus gigi ni mmg xde langsung, korek2 detail pun xde lagi kesan tinggalan

berus pun rasa kejap kalo guna standard (2 minit), so aku set customize 2.5 minit standard mode

berus gigi ni akan bagi gred menggosok gigi korang tp perlu sync dgn mi home la
berus gigi ni boleh simpan data 3x6hari sahaja, lepas sync akan delete dalam data berus gigi

bateri mmg tahan. 2 minggu guna 2 kali sehari, baru drop 45%~50%
charging die guna wireless type so agak slow charge, biase aku connect powerbank n charge
 
Last edited:

malrockstar

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,493
Reaction score
37
Points
70
aku pakai redmi note 5a as second phone. utk main instagram + game ringan2.

lepas tu mi band2.
 

aidil08

Active Member
Joined
Feb 28, 2006
Messages
1,648
Reaction score
5
Points
25
aku pon pakai gak xiaomi ni

1. xiaomi mitu cube
2. xiaomi mijia shaver portable
3. xiaomi bluetooth gamepad
 

ranger

Fun Poster
Joined
Aug 20, 2010
Messages
508
Reaction score
9
Points
15
barang kaput/xguna/rosak
phone - mi3, redmi2, redmi note3, mi 4i
earphone piston 1
powerbank 5000, 10800, 16000
phone ko rosak apa, apa kata sedekah kat aku buat psare part :D.
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,128
Reaction score
1,644
Points
206
barang kaput/xguna/rosak
phone - mi3, redmi2, redmi note3, mi 4i
earphone piston 1
powerbank 5000, 10800, 16000

phone ko rosak apa, apa kata sedekah kat aku buat psare part :D.

Mi3 screen pecah, redmi2 xingat, redmi note 3 audio chip rosak, mi4i charge slow
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,452
Reaction score
110
Points
73
mi 4i apa rosak bos, leh jual murah2 hehe

aku minat tv slim xiaomi tu siap bg soundbar, taktau la tahan ke tak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register