Kad Kredit Tips & Tricks

CG Sponsors




Sponsored Post

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,637
Reaction score
66
Points
70
Pulangan Tunai 3% dengan AFFIN Visa Cash Back

Pulangan tunai 3%* ke atas:

  1. Transaksi e-Dagang / Dalam Talian
  2. Tambah nilai / transaksi e-Dompet
  3. Bil Automatik
* Pulangan tunai adalah terhad pada RM80 sebulan (bersamaan dengan RM960 setahun), tidak termasuk transaksi berkaitan perkhidmatan kerajaan dan amal kebajikan.
 

vbnoob

Active Member
Joined
Dec 24, 2010
Messages
1,091
Reaction score
16
Points
25
Reload BigPay RM2668 setiap bulan. Dah dapat RM80. Bawa 1 kad saja. Nak track spending pun senang guna BigPay.
 

isteri_aku

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,039
Reaction score
23
Points
35
oh haha no wonder aku dapat 50sen je bulan lepas. siot la aku pakai 4-5k kot sebulan. tapi aku settle sebelum keluar settlement. bulan ni aku try tinggalkan 4k statement balance. tengok dapat berapa.. kalau rm1 gak aku terminate la. cari kad lain
Berdisiplin sangat tu bayo sebelum kuar statement kihkih. 4-5k tu online saje ke? Kalo online je boleh lupakan la cc nie....online dia 0.2% sepanjang masa hahahah....mmg hampehh!

0.2 unlimited tu...kalo tuan bulan2 belanje barang opis RM1Juta boleh la dapat RM2k bulan2 :(paid:(paid

CIMBCBPlat-Cat.png
 
Last edited:

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,637
Reaction score
66
Points
70
Berdisiplin sangat tu bayo sebelum kuar statement kihkih. 4-5k tu online saje ke? Kalo online je boleh lupakan la cc nie....online dia 0.2% sepanjang masa hahahah....mmg hampehh!

0.2 unlimited tu...kalo tuan bulan2 belanje barang opis RM1Juta boleh la dapat RM2k bulan2 :(paid:(paid

View attachment 284224
alaaa cap rm30 je perabis masa je haha

mostly online, ada juga belian barang kat speedmart dan lain2, sebab aku dah mmg x pakai atm card kelaurkan cash dah. So better pakai kad apa ye? ada cadangan?
 

isteri_aku

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,039
Reaction score
23
Points
35
alaaa cap rm30 je perabis masa je haha

mostly online, ada juga belian barang kat speedmart dan lain2, sebab aku dah mmg x pakai atm card kelaurkan cash dah. So better pakai kad apa ye? ada cadangan?
Kawan pakai sume low tier punyer kad so xde ilmu sangat la nak rekemen kad...income pon kecik. Biasa kad yg banyak benefit nie kad yg "mewah2" sikit so kawan x ambek pot sangat hahahh.

Cube tuan ushar cc standard chartered Liverpool FC. Kad nie ada 5% cb cap RM50 kalo spend retail atas RM2k.
Cb dia dah ok cume x best ade annual fee pulak. Kalo ikut Amex, "retail" tu apa2 spending termasuk online...xtau la SCB nie...kawan x bace TnC dia lagi. Sbb ade annual fee tu yg malas nak tgk lebih hahahh
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,637
Reaction score
66
Points
70
Kawan pakai sume low tier punyer kad so xde ilmu sangat la nak rekemen kad...income pon kecik. Biasa kad yg banyak benefit nie kad yg "mewah2" sikit so kawan x ambek pot sangat hahahh.

Cube tuan ushar cc standard chartered Liverpool FC. Kad nie ada 5% cb cap RM50 kalo spend retail atas RM2k.
Cb dia dah ok cume x best ade annual fee pulak. Kalo ikut Amex, "retail" tu apa2 spending termasuk online...xtau la SCB nie...kawan x bace TnC dia lagi. Sbb ade annual fee tu yg malas nak tgk lebih hahahh
cb 5% cap rm50, spend atas rm2k, kalau spend 2k x 5% dah rm100. kadang2 TnC kad ni saja mengelirukan. haha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register