BTC USD 57,410.1 Gold USD 1,772.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Juri arah Putera Jefri bayar RM66.14 juta

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,005
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,005
Reaction score
16,477
Points
2,376
du031.jpg

THOMAS dan Faith Zaman.

NEW YORK - Adik Sultan Brunei, Putera Jefri Bolkiah kalah kepada satu pasangan peguam suami isteri, Thomas dan Faith Zaman di sebuah mahkamah di sini kelmarin.

Ekoran kekalahan itu, juri memutuskan Jefri perlu membayar AS$21.10 juta (RM66.14 juta) kepada pasangan tersebut.

Bayaran itu meliputi AS$10.1 juta (RM31.66 juta) kepada Thomas dan AS$11 juta (RM34.5 juta) untuk Faith.

Pasangan itu mendakwa Putera Jefri berhutang dengan mereka berjuta-juta dolar dalam bentuk yuran perkhidmatan.

Juri mendapati pasangan itu tidak melakukan sebarang kesalahan dan Putera Jefri berhutang sebanyak AS$10.1 juta kepada mereka dalam bentuk yuran perkhidmatan.

Peguam Faith, Mark Cymrot berkata, pihak juri memberikan award sebagai ganti rugi kepada pelanggannya, AS$11 juta selepas mendapati satu perjanjian pekerjaan dengan putera berkenaan adalah ikhlas dan perlu dihormati.

Putera Jefri sebelum ini mendakwa dalam perbicaraan itu bahawa pasangan peguam tersebut mencuri lebih AS$7 juta (RM21.9 juta) daripadanya menerusi pelbagai bentuk penipuan.

Namun, Thomas dan Faith menyatakan mereka menerima gaji yang rendah selain diberi kebebasan untuk melakukan apa yang perlu dilaksanakan.

Perbicaraan kes tersebut kemudiannya menjadi hangat ekoran pendedahan beberapa patung erotik bekas tunang Putera Jefri, Micha Raine.

Putera Jefri sebelum ini melantik pasangan tersebut untuk membantunya mengelak daripada menyerahkan sebahagian daripada asetnya sebagaimana yang diarahkan oleh kerajaan Brunei yang diperintah oleh abangnya, Sultan Hassanal Bolkiah.

Keputusan juri itu menggembirakan pasangan tersebut.

"Bagi kami, ini adalah justifikasi yang besar buat orang biasa. Kami bukan individu seperti Putera Jefri," kata Faith. Namun, para pegawai di Hotel New York Palace milik Putera Jefri nyata kecewa dengan keputusan itu.

"Kami tetap yakin bahawa berdasarkan kepada bukti yang dikemukakan, hotel ini menjadi mangsa kepada skim penipuan," jelas pihak pengurusan hotel terbabit dalam satu kenyataan.

Pasukan peguam Putera Jefri akan mengemukakan rayuan. Putera Jefri tidak hadir ketika keputusan itu diumumkan. - Agensi

Sumber
 
Sponsored Post

AILA2002

Super Active Member
Messages
8,094
Joined
Mar 11, 2008
Messages
8,094
Reaction score
326
Points
81
Sekali pam minyak kat telaga tu leh settle....
 

sarialong

Active+ Member
Messages
3,116
Joined
Apr 2, 2009
Messages
3,116
Reaction score
1
Points
25
setakat 66 juta apa ada heran..celah gigi je bayo
 

redsun

Fun Poster
Messages
770
Joined
Oct 21, 2009
Messages
770
Reaction score
6
Points
15
sikit sgt tue...aset dia berbilion2...
 

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Messages
20,951
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,951
Reaction score
50
Points
120
dia byr mcm 10ringgit jer korg nie..
:)):))
 

rinur123

Fun Poster
Messages
756
Joined
Oct 14, 2010
Messages
756
Reaction score
1
Points
15
Mesti dia tak heran.
Duit berkepuk-kepuk..

Bayar jgn tk bayar..
 

Uzyr R

Super Active Member
Messages
7,750
Joined
Jul 23, 2008
Messages
7,750
Reaction score
86
Points
70
ni takde hal lah..boleh settle bila2 je ni..org terlampau banyak duit la katakan..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,005
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,005
Reaction score
16,477
Points
2,376
kalau dermo kek den byk tu kan bgs jgk
 

arul57

Super Active Member
Messages
6,186
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,186
Reaction score
76
Points
80
celah taik hidong je, dia punya duit tak habis punya lah nak bayar saman.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register