Journal ( USD 500 ) MARVELOUS Bersama Broker LiteFx

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.14058
USD / JPY
106.948
GBP / USD
1.25863
USD / CHF
0.94529
USD / CAD
1.35100
EUR / JPY
121.982
AUD / USD
0.69994

CG Sponsors




marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201


rezeki dari Allah...kita hanya hamba mampu berusaha...

terasa tak ada apa2 pun apabila kita meletakkan semua urusan ini hanya kepada Nya.....

apa yang kita dapat...sebenarnya itu adalah dengan izin Allah....

Alhamdulillah...assets used telah berjaya di kurangkan....

ingat nak closed semua...tp biar lah dulu...sbb dari dulu sampai skrng...tak suka tgk akaun clear tanpa post...

sbb bila ada post...sentiasa memerhatikan market...

Trading closed semalam profit sebanyak : USD 47.xx

Hasil akaun setakat ini : USD 157.xx
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201


dah seminggu akaun ni....

semoga terus istiqamah dan terus berdisiplin...

jangan tamak...slow n steady....

sebulan ada 30 hari.....waiting hari dan posisi yang sesuai....pasti profit..insya Allah.....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
GOLD TF 15...ada GAP....sapa2 berani masuk lah..... :D :D :D :D :D :D
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201


akhirnya hari ini...aku berjaya close semua post....

Total profit untuk trade 6.11 adalah = USD 30.25

Total Profit keseluruhan dari MODAL USD 500 = USD 187.55

Alhamdulillah...sasaran sebulan 20% dari modal sudah tercapai iaitu 100 USD

Profit terkumpul bulan ini adalah = USD 117.12
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201


ini lah kesan kalo akaun utama di rehat kan....

alhamdulillah....ada peluang depan mata...sbb tu GRAB...

Allah dah tetapkan rezeki setiap hamba-hamba Nya....

Trading semalam..Profit USD : 72.32

tapi brake rules apabila open post size melebihi 20% keseluruhan...

ini berlaku kerana terdapat price yang muncul mengikut analisis sendiri..sbb itu keyakinan tinggi..

mungkin perlu rest dulu akaun ini sebab profit sekarang untuk bulan ini sudah mencecah = USD 189.45..dah nak masuk 40% keuntungan....sedangkan target asal hanya 20% sahaja...

takut terleka...jika dalam posisi menang aje...psikologi kita akan over confident....

pengalaman dulu penah mengajar kesan over konfident...bila loss baru tahu...rupa2 nya bila dalam over confident ni ..ALERT kita kurang di beri perhatian...jadi kemungkinan kesilapan apabila ambil post akan berlaku....
 

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,128
Reaction score
753
Points
171
mantap tuan.. ske tgk update tuan.. semoga murah rezki
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
mantap tuan.. ske tgk update tuan.. semoga murah rezki
terima kasih tuan di atas doa itu....

rezeki dari Allah tuan...Ilmu Allah bagi...

saya ni hamba yang tak ada apa2 pun tuan....

bimbang dan takut kerana takut dengan kelalaian dunia apabila Allah bagi nikmat....

insya Allah rezeki kalo Allah nak bagi sekelip mata je...

kalo Allah nak tarik pun sekelip mata juga
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201


Alhamdulillah

trading semalam....

dah cool ckit...santai2 aje.....

Profit = USD 24.61

Keseluruhan bulan ini = USD 214.06

Keseluruhan untuk akaun ini profit = USD 284.49
 
Sponsored Post
Top
Log in Register