BTC USD 62,082.0 Gold USD 4,328.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jangan simpan bukti - KJ

Btol gk si khairy ckp ni..dedahkan je...soal nk bg kt org boleh dipercayai tu soal kedua..yg penting dedahkan..sbb dok dlm pendrive boleh copy ape klau benda tu disalah beri kpd pihak berkuasa yg x bertanggungjwb.
 
Dalam perkembangan lain, Khairy berkata beliau sedang menunggu perkenan Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) untuk menghadap bagi membincangkan dakwaan penyelewengan yang dikatakan berlaku dalam persatuan itu seperti dinyatakan Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Katanya beliau mungkin akan memutuskan sesuatu selepas pertemuan yang dijangka minggu depan itu bagi penyelesaian kepada kemelut antara TMJ dan FAM yang berlarutan sekian lama.

Berhubung dakwaan Tunku Ismail bahawa baginda mempunyai bukti penyelewengan yang berlaku dalam FAM, Khairy berkata jika benar, maklumat itu seharusnya dikemukakan kepada pihak bertanggungjawab untuk tindakan lanjut.

Semalam, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyatakan kesediaan untuk menjalankan siasatan berhubung dakwaan kegiatan rasuah dalam FAM dan meminta Tunku Ismail menyerahkan maklumat berhubung dakwaan yang dibuat.
 
Serah kat sesiapa pun bukan ada beza.. Sprm nak siasat ke tak pun bukan ada beza.. Yg penting kasi reveal.. Biar org tgk..

Dr simpan je... Langsung x ada guna.. Pumpang pumpang je laaa
 
copy ke dalam pendrive lain, bg kt " pihak yg bertanggungjawab" tu..
kalo diorg hapuskn data, yg original tetap masih ada..
diorg wat taik, sebarkn ke dlm internat data yg original, viralkn,,,ni kn zaman viral..
KERAjaan takot sgt dgn kuasa viral nie...
 
“Undang-undang mengatakan mereka yang menyembunyikan bukti jenayah dianggap sebagai salah satu anggota jenayah. Mereka mampu membantu dan bersubahat dalam jenayah tersebut. Mereka juga perlu didakwa, dibicarakan dan dijatuhi hukuman,” kata Mahathir.
 
copy ke dalam pendrive lain, bg kt " pihak yg bertanggungjawab" tu..
kalo diorg hapuskn data, yg original tetap masih ada..
diorg wat taik, sebarkn ke dlm internat data yg original, viralkn,,,ni kn zaman viral..
KERAjaan takot sgt dgn kuasa viral nie...
Kerajaan takut ?
Yg TH, yapeim, nfc,1mdb semua tu viral kaw kaw.
Takde kesan pun.
 
Back
Top
Log in Register