BTC USD 49,056.2 Gold USD 1,784.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

hutang credit kad- balance tranfer atau personal loan

cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
691
Reaction score
84
Points
20
hutang cc aku rm25k dah setel aku amik personal loan. tobat xguna dah cc tu.
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,217
Reaction score
833
Points
176
bulanan tu agro lagi murah rm16 sbln. tp rasa 10k tu xdapat 100%.akan tolak insuran n lain2. tgok kalau balance tranfer tu dia ada tulis xde caj apa2

ye betul tu... cuma nak ingatkan bila dah buat balacew transfer c.card tu terminate terus... nanti erjerat cam tok:(:)((
 

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
bayar pelan2 jgn overcomitment sudah
 

AIR SIRAP

Active Member
Joined
Mar 22, 2010
Messages
1,673
Reaction score
18
Points
35
korang beli apa hutang kad kredit sampai lebih 5 ribu ?
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,777
Reaction score
618
Points
126
geng.. bank apo yg bleh bagi personal loan utk org keje swasta eh..

gaji rm2k++ ...

nak yg islamic, takmo konvensional..
 

owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
PL AGRO BANK

Loan 20k
Bulanan 387
5tahun

Bersih 18k

banyak gila tolak huhuhu

Deposit 3 bln , insurans loan, takaful kasih, amount ditahan, duti setem dgn duit proses
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,777
Reaction score
618
Points
126
PL AGRO BANK

Loan 20k
Bulanan 387
5tahun

Bersih 18k

banyak gila tolak huhuhu

Deposit 3 bln , insurans loan, takaful kasih, amount ditahan, duti setem dgn duit proses

tu islamik pnya ke?

apa beza insuran loan ngan takaful kasih tu lak?

mana2 bank pon mmg takkan dpt loan bersih eh? contoh biaya 20k, mmg takkan dpt 20k gak ke?
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,728
Reaction score
95
Points
70
Salam

saya planning nak kurangkan komitmen bulanan..sy ada kredit kad maybank tunggakan dalam 8k. mana lebih baik sama ada buat balance transfer melalui installment selama 3 tahun.instalmen +- rm319 (kiraan kalau 10k)kadar 0.495% p.m (rasanya xde caj sampingan apa2)

@ buat personal loan melalui bank lain n buat settlement cc. ada survey kalau agrobank rate 3.20% instalment rm304/tahun. (rasanya dari 10k tu payout x 100%)

so boleh x suggest mana lebih baik @ ada cara lain nak settle.

mudah je kawtim dengan seller kat shopee beli barang buat installment, mungkin kalau kawan2 caj dalam 3% kot. nak try?

tapi maksimum 12 bulan je rasanya.
 

nyioq

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2007
Messages
680
Reaction score
29
Points
30
contact maybank mohon untuk tukarkan credit card balance kepada personal loan. ckp elok2 kata dgn niat nak habiskan hutang.. nanti bank akan convert loan tu dan lepas tu tolong jgn buat cc kalau tak boleh manage hutang.

proses ni makan masa dgn maybank dlm 2-3 bulan tp kene bg full committment.. lps tu jgn culas bayar bulan2 pulak..

Oo baru tau tuan boleh request utk convert ke PL.
Kalau CC MBB balance transfer dari bank lain boleh ke amount tu convert pulak ke PL?
Ambe ada buat Balance Transfer dari CIMB ke MBB seblum ni.

Betui tu, kena terminate terus. Silap la. Lepas buat balance transfer,CC Cimb saya X terminate. Sekarang dah nak penuh balik..adoiii kacau.
Memang berhantu CC nie, dah manage pon masih terbabas. Zombie betul huhuhuu

Kalau den buat personal loan je, lepas tu istiqamah jgn guna dah cc tu..

ps: tumpang simpati dengan tt, dulu den pun gemar buat hutang dgn cc, sampai beli motor..tapi sekang alhamdulillah dah bebas CC..tenang hidup rasanya..target untuk 0 debt..


Steady tuan, tue lah kan. kena istiqomah ni. Dah 2 kali buat settlement. Tapi bila emergency saja, start guna balik CC tue..adusss.
Nak kena paksa terminate juga CC nie.. Sekarang menyesal menangis keluar air mata darah pon x guno..huhuhuu ~X(


ye betul tu... cuma nak ingatkan bila dah buat balacew transfer c.card tu terminate terus... nanti erjerat cam tok:(:)((

Betui tu Tok, Silap x pi terminate. Sekarang dah nak penuh balik.
Adududuu..
Nak buat snow ball pon berat juga ni, 4 tahun++ juga nak settle Huhuhuu..
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register