BTC USD 47,184.6 Gold USD 1,753.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[HELP] Motor EX5 Problem

black_apple

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
2,834
Reaction score
5
Points
25
kburetor kotor 2...
kene cci...plug tkr bru....
tgk menjek..kene besakan ckit br power...
:D:D:D:D:D
 
Sponsored Post

brozul

Super Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
8,469
Reaction score
28
Points
70
Aku baru kena pagi hari ni... Masa ondaway g keje.

Klang - putrajaya. 130 km/h. Motor ex5.

Tengah2 speeding aku lepas minyak.

Terus motor blow... Semput...

Banjir beb kaberator dgn tengkok ex5 ni...

Cmna nak settle masalah ni?

Kang upgrade kaberator kang lagi berdesup...

B4 ni dah upgrade:

-(blok racing + piston kawah)

- all bearing racing

- kaberator std je.

- spoket depan 15, blakang 35 (b4 ni blakang 33)

nasib dah masuk hway putrajaya time tu...

Bawak lebih 50 km/h, mesti semput.

Langak jugak la tadi kejap.

Tengok kaberator berpeloh2.

Ada solution tak?
 

superbikekids

Active Member
Joined
Sep 11, 2010
Messages
1,333
Reaction score
5
Points
25
cuba TT try cek penutup tangki minyak ada lubang ka x..xpun lubang tu tersumbat..
penah dulu moto c70 jd macam ni jugak..memang pening kepala pikir..last2 baru dapat tau yang tudung tangki minyak masa cat hari tu dah tertutup lubangnya..senang cita kalau moto mati try bkak tudung tu dulu pas2 start ok ka x
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register