BTC USD 47,249.8 Gold USD 1,753.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[HELP] Motor EX5 Problem

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
hantar dulu pegi workshop, suruh pomen dia cuci carburator moto tu....
 
Sponsored Post

hamtaro77

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
2,266
Reaction score
25
Points
35
hantar kedai bagi diaorng servis je bro..
senang..tangan xhitam..busuk2 baru bis dalam rm30 je :)
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
carburator problem atau mainjet set x cun.
 

longoi

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2009
Messages
715
Reaction score
2
Points
20
head kasi repair...preasure x de tuh...
 

strash_x

Active Member
Joined
Feb 14, 2006
Messages
2,005
Reaction score
4
Points
25
Motor aku pernah jadi kes macam ni, Terjadi lepas service kaburator,
Aku hantar kedai motor, Naik pening pomen tu repair. Dia kata tukar karburator tu choice terakhir. Mesti ada sebab lain sebab jadi macam tu, Semua dia da servis dari air filter sampai ke tangki minyak dia service, jadi macam tu juga. Test dlm 500meter full throttle sampai 80kmj, terus semput macam minyak tak sampai. Patah balik, check lagi. Berterusan la dia buat sampai habis minyak motor aku pastu dia isi balik (kene cas juga isi minyak ni. Aduhai)

Last2 dia try tukar pelampung terus ok. Sah pelampung dia problem, mungkin spring pelampung ke apa tah yang problem. 2 hari pomen tu kerjakan motor aku. hehe2 kesian juga tgk pomen tu. aku plak kejap2 dtg bengkel2 tu nak tau apa perkembangan. Tu yg dia asyik dok buat motor aku je~ :)paid

Dia kata tak pernah dia kene kerosakkan macam tu, lepas tu dia tau la kot. aku pon tau juga. hehe~:)cgrock
 

Abdullah

Active Member
Joined
Jul 7, 2007
Messages
1,294
Reaction score
11
Points
25
Motor aku pernah jadi kes macam ni, Terjadi lepas service kaburator,
Aku hantar kedai motor, Naik pening pomen tu repair. Dia kata tukar karburator tu choice terakhir. Mesti ada sebab lain sebab jadi macam tu, Semua dia da servis dari air filter sampai ke tangki minyak dia service, jadi macam tu juga. Test dlm 500meter full throttle sampai 80kmj, terus semput macam minyak tak sampai. Patah balik, check lagi. Berterusan la dia buat sampai habis minyak motor aku pastu dia isi balik (kene cas juga isi minyak ni. Aduhai)

Last2 dia try tukar pelampung terus ok. Sah pelampung dia problem, mungkin spring pelampung ke apa tah yang problem. 2 hari pomen tu kerjakan motor aku. hehe2 kesian juga tgk pomen tu. aku plak kejap2 dtg bengkel2 tu nak tau apa perkembangan. Tu yg dia asyik dok buat motor aku je~ :)paid

Dia kata tak pernah dia kene kerosakkan macam tu, lepas tu dia tau la kot. aku pon tau juga. hehe~:)cgrock

pelampung bper ringgit?

Kes nih bukan selalu kadang2 jer, arituh rembat dr penang pi berseri rilek jer , pastu nak balik , motor jd prob skejap . dalam 15-20 minit . Lpas tuh ok balik . :-?:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register