Fenomena kena tindih semasa tidur

CG Sponsors




pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,367
Reaction score
1,283
Points
231
Saya tak tahu ...saya takda ilmu pasal ain...insyaAllah kalau ada org lain yg ada ilmu psl "ain", boleh jelaskan....

Saya pun nk tahu jgk
ada husband kawan saya kena santau...ini berkait dengan kedai makan yg dia buka...memang tau da org dengki pasal kedai makan tu..siap jumpa ada org tanam benda depan rumah.
isteri dia kata kena santau, panggil ustaz buat ruqyah... bila pergi hospital kata cancer usus...
dah meninggal dah husband kawan tu... saya tak tanya pulak dalam sijil mati tu tulis apa... takkan nak tulis kena santau..ehhehehe...
 
Sponsored Post

mdfahmi69

Fun Poster
Joined
Apr 9, 2013
Messages
627
Reaction score
38
Points
30
ak jenis six sense pnya org,dah brmcm jenis ak jmpe brdepan n ms kn tindih.mmg xmsuk akal bnda nie,ak tau kat mn nk detect n cr nk selesai.sory beb ak trpksa sgkal teori sleep paralysis nie,sbb ade bnda kat dunia nie yg science xblh recognze
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,817
Reaction score
2,308
Points
151
ak jenis six sense pnya org,dah brmcm jenis ak jmpe brdepan n ms kn tindih.mmg xmsuk akal bnda nie,ak tau kat mn nk detect n cr nk selesai.sory beb ak trpksa sgkal teori sleep paralysis nie,sbb ade bnda kat dunia nie yg science xblh recognze

aku sendiri pun pernah kena tindih..dari tingkatan 3 sampailah aku masuk universiti dan sampai aku grad....

mcm2 benda dah aku nampak (tapi biasanya lembaga yang aku nampak tu mcm warna hitam je...nampak bentuk, tapi warna hitam)... dan macam2 peristiwa dah aku alami, aku pernah rasa mcm terbang....aku pernah rasa mcm aku dah bangun tidur, tapi dengan sekelip mata, tiba2 aku ada atas katil ballik....aku pernah rasa mcm dah bgun, tapi sebenarnya belum lagi, sampai 10 kali..... mcm2 lah.....dari tingkatan 3 sampai grad universiti, so mmg banyak benda dah aku rasa...

so waktu dulu, mmg aku percaya jugak peristiwa kena tindih ni adalah angkara jin atau syaitan..


tapi....
waktu aku dah mula bekerja dalam bidang programming, peristiwa kena tindih kt diri aku makin kurang...

biasanya dalam seminggu, kena la tindih 2 atau 3 kali.... makin lama, seminggu sekali...
makin lama, dua minggu sekali kena tindih......dan sebulan sekali.... dan makin lama makin kurang..

kalau ikutkan sekarang, aku rasa dalam 6 bulan, ada la kot kena tindih sekali....
atau mungkin setahun sekali...

so memang dah kurang...

yang aku perasan,, puncanya....sebab gaya hidup aku agak berubah...

masa zaman aku form 3 dulu, aku jenis seorang yang pemarah, tapi aku tak luahkan kemarahan tu...
aku pendam segala kemarahan aku...
dan aku sentiasa stress..stress dengan family, stress dengan kehidupan....
dan aku sentiasa tidur lewat...
dan kepala otak aku sentiasa berfikir...fikir macam2...
fikir pasal pelajaran, fikir pasal kerja (sbb aku kerja jugak tolong mak ayah), fikir pasal kawan sekolah yg suka buat aku stress, fikir pasal kehidupan aku yang aku rasa aku tak normal mcm budak lain, fikir pasal penyakit aku)..
mcm2 duk fikir sampai HAMPIR SETIAP HARI aku sentiasa stress..


.
.

dan bila waktu aku dah bekerja (sekarang), aku rasa mcm agak bahagia...
aku suka dgn kerja aku skarang, aku suka dengan life aku...
aku tidur pun dah start tidur awal.....
aku dah kurang stress...

,,,,
so, sekarang ni aku rasa agak susah nak kaitkan benda ni dengan jin/syaitan...


tapi, aku tak boleh nak kata aku betul jugak...

sebab benda ni hanya ALLAH yang tahu...

sedangkan manusia sendiri pun belum dapat rungkai sepenuhnya misteri disebalik kecanggihan otak ni...
so wallahualam..

aku just bercakap berdasarkan apa yang aku rasa sahaja....boleh jadi aku salah...
boleh jadi ko betul....aku tak nafikan....aku respect apa yg ko cakap.....
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,315
Reaction score
21,166
Points
1,671
dah lama xkena. ada 10thn xkena. rasa benda tu pun xnk kacau ak dah

yg siap dtg bwk tombak pun ada. ngarut btol. sape nk pcaya klo cite pun
 

Mata_Pena

Super Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
5,086
Reaction score
1,730
Points
141
aku sendiri pun pernah kena tindih..dari tingkatan 3 sampailah aku masuk universiti dan sampai aku grad....

mcm2 benda dah aku nampak (tapi biasanya lembaga yang aku nampak tu mcm warna hitam je...nampak bentuk, tapi warna hitam)... dan macam2 peristiwa dah aku alami, aku pernah rasa mcm terbang....aku pernah rasa mcm aku dah bangun tidur, tapi dengan sekelip mata, tiba2 aku ada atas katil ballik....aku pernah rasa mcm dah bgun, tapi sebenarnya belum lagi, sampai 10 kali..... mcm2 lah.....dari tingkatan 3 sampai grad universiti, so mmg banyak benda dah aku rasa...

so waktu dulu, mmg aku percaya jugak peristiwa kena tindih ni adalah angkara jin atau syaitan..


tapi....
waktu aku dah mula bekerja dalam bidang programming, peristiwa kena tindih kt diri aku makin kurang...

biasanya dalam seminggu, kena la tindih 2 atau 3 kali.... makin lama, seminggu sekali...
makin lama, dua minggu sekali kena tindih......dan sebulan sekali.... dan makin lama makin kurang..

kalau ikutkan sekarang, aku rasa dalam 6 bulan, ada la kot kena tindih sekali....
atau mungkin setahun sekali...

so memang dah kurang...

yang aku perasan,, puncanya....sebab gaya hidup aku agak berubah...

masa zaman aku form 3 dulu, aku jenis seorang yang pemarah, tapi aku tak luahkan kemarahan tu...
aku pendam segala kemarahan aku...
dan aku sentiasa stress..stress dengan family, stress dengan kehidupan....
dan aku sentiasa tidur lewat...
dan kepala otak aku sentiasa berfikir...fikir macam2...
fikir pasal pelajaran, fikir pasal kerja (sbb aku kerja jugak tolong mak ayah), fikir pasal kawan sekolah yg suka buat aku stress, fikir pasal kehidupan aku yang aku rasa aku tak normal mcm budak lain, fikir pasal penyakit aku)..
mcm2 duk fikir sampai HAMPIR SETIAP HARI aku sentiasa stress..


.
.

dan bila waktu aku dah bekerja (sekarang), aku rasa mcm agak bahagia...
aku suka dgn kerja aku skarang, aku suka dengan life aku...
aku tidur pun dah start tidur awal.....
aku dah kurang stress...

,,,,
so, sekarang ni aku rasa agak susah nak kaitkan benda ni dengan jin/syaitan...


tapi, aku tak boleh nak kata aku betul jugak...

sebab benda ni hanya ALLAH yang tahu...

sedangkan manusia sendiri pun belum dapat rungkai sepenuhnya misteri disebalik kecanggihan otak ni...
so wallahualam..

aku just bercakap berdasarkan apa yang aku rasa sahaja....boleh jadi aku salah...
boleh jadi ko betul....aku tak nafikan....aku respect apa yg ko cakap.....
Yg aku nampak pun hitam.
Dia pendek je.. bebulu hitam mcm monyet.
Body dia besar sikit je dari monyet.
Muka scary..
 

mdfahmi69

Fun Poster
Joined
Apr 9, 2013
Messages
627
Reaction score
38
Points
30
aku sendiri pun pernah kena tindih..dari tingkatan 3 sampailah aku masuk universiti dan sampai aku grad....

mcm2 benda dah aku nampak (tapi biasanya lembaga yang aku nampak tu mcm warna hitam je...nampak bentuk, tapi warna hitam)... dan macam2 peristiwa dah aku alami, aku pernah rasa mcm terbang....aku pernah rasa mcm aku dah bangun tidur, tapi dengan sekelip mata, tiba2 aku ada atas katil ballik....aku pernah rasa mcm dah bgun, tapi sebenarnya belum lagi, sampai 10 kali..... mcm2 lah.....dari tingkatan 3 sampai grad universiti, so mmg banyak benda dah aku rasa...

so waktu dulu, mmg aku percaya jugak peristiwa kena tindih ni adalah angkara jin atau syaitan..


tapi....
waktu aku dah mula bekerja dalam bidang programming, peristiwa kena tindih kt diri aku makin kurang...

biasanya dalam seminggu, kena la tindih 2 atau 3 kali.... makin lama, seminggu sekali...
makin lama, dua minggu sekali kena tindih......dan sebulan sekali.... dan makin lama makin kurang..

kalau ikutkan sekarang, aku rasa dalam 6 bulan, ada la kot kena tindih sekali....
atau mungkin setahun sekali...

so memang dah kurang...

yang aku perasan,, puncanya....sebab gaya hidup aku agak berubah...

masa zaman aku form 3 dulu, aku jenis seorang yang pemarah, tapi aku tak luahkan kemarahan tu...
aku pendam segala kemarahan aku...
dan aku sentiasa stress..stress dengan family, stress dengan kehidupan....
dan aku sentiasa tidur lewat...
dan kepala otak aku sentiasa berfikir...fikir macam2...
fikir pasal pelajaran, fikir pasal kerja (sbb aku kerja jugak tolong mak ayah), fikir pasal kawan sekolah yg suka buat aku stress, fikir pasal kehidupan aku yang aku rasa aku tak normal mcm budak lain, fikir pasal penyakit aku)..
mcm2 duk fikir sampai HAMPIR SETIAP HARI aku sentiasa stress..


.
.

dan bila waktu aku dah bekerja (sekarang), aku rasa mcm agak bahagia...
aku suka dgn kerja aku skarang, aku suka dengan life aku...
aku tidur pun dah start tidur awal.....
aku dah kurang stress...

,,,,
so, sekarang ni aku rasa agak susah nak kaitkan benda ni dengan jin/syaitan...


tapi, aku tak boleh nak kata aku betul jugak...

sebab benda ni hanya ALLAH yang tahu...

sedangkan manusia sendiri pun belum dapat rungkai sepenuhnya misteri disebalik kecanggihan otak ni...
so wallahualam..

aku just bercakap berdasarkan apa yang aku rasa sahaja....boleh jadi aku salah...
boleh jadi ko betul....aku tak nafikan....aku respect apa yg ko cakap.....
Yg aku nampak pun hitam.
Dia pendek je.. bebulu hitam mcm monyet.
Body dia besar sikit je dari monyet.
Muka scary..
Ok ak rungkai sket,brdasarkn ape yg ak prnh bljr/mnuntut ilmu brkaitan alam ghaib.sbnrnya ape yg brlaku mngikut pnglmn ak ialah jin/mhupn syaitan yg mngikut kita [email protected] dduk kat 1-1 kwsan tu.sbb tu dgalakkn klu rumah besar,klu blh guna semua ruang yg ada(solat/azan) n jgn biarkn bilik o tnpa ada ape2 xtviti kat situ.klu kat luar pulak pastikn once kite lalu suatu tmpat yg dykini ade unsur ghaib,cth lalu jln yg [email protected] kat tmpat yg scary(pkok bsar/buluh(tpt feveret)mmg dia akn ikut kita blik(sptom pling obvious ko akn rs ngantuk yakmat)die akn follow ko blik n akn tindih ms ko tdo.ms tu jelmaan akn mncul dlm keadaan spara sedar(sleep prlz).stiap tmpt mkhluk yg mncul adalh brbeza.antra yg ak penah jmpa nnk kbyn,org lidi,beruk,prmpuan cntik,bunian(mcm casper) n byk lg,so cr nk elak klu kat rmh ikut sunah nbi,yakni slwat n lidah kiri 3x,klu ko kat luar cari jln yg ada 3 smpang,ludah n slawat 3x(msuk dlm tisu jika drive)n buang d sblh kiri bahu jln(sblm smpai di prsmpngan.tu atra tips mudah yg korg blh prktik.n ak nk bgtau,bnda nie wujud n ade cr nk tgkis.bile ak realize time tu mmg x trpikir dek akal akn kbsaran dunia yg Allah cipta nie
 
Sponsored Post
Top
Log in Register