BTC USD 84,657.5 Gold USD 4,140.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

feedback dari celcom

theblur

Legendary Member
gem
Messages
12,305
Joined
Apr 15, 2012
Messages
12,305
Reaction score
2,582
Points
261
PELAN PRABAYAR INTERNET OF X





Adalah dengan hormatnya kami merujuk kepada aduan encik yang diajukan melalui Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), berhubung perkara di atas.



Kami amat menghargai pandangan dan maklum balas encik terhadap pelan internet prabayar baru kami.



Seperti yang encik sedia maklum, pelan Internet prabayar hanya memberikan pilihan MI38 di mana kelajuan akan dihadkan apabila peruntukkan data 1.5GB habis digunakan dan pelan ini tidak diperbaharui secara automatik. Ianya juga hanya menawarkan kelajuan data maksimum pada 3.6MBPS.



Kami kini menawarkan Pelan ‘Internet of X’ di mana terdapat pelan data dengan jumlah data yang berbeza seperti pelan harian, bulanan dan mingguan. Untuk makluman langganan diperbaharui secara automatik bagi untuk pelan mingguan dan bulanan (sekiranya baki kredit mencukupi). Kesemua pelan baru Internet kami ini juga boleh mencecah kelajuan 4G LTE, 75MBPS (bergantung kepada lokasi, rangkaian dan jenis peranti).



Kami juga ingin berkongsi maklumat bahawa, caj Pay-Per-Use untuk data akan dihadkan kepada RM10/sehari dan data tambahan percuma berjumlah 150MB akan dikreditkan secara automatik selepas jumlah caj Pay Per Use mencapai had.



Untuk maklumat lanjut sila layari di pautan ini, http://www.xpax.com.my/internet



Oleh yang demikian, dukacita dimaklumkan, kami tidak dapat memenuhi permintaan encik untuk mengekalkan pelan internet yang lama.



Akhir kata, kami berharap penerangan di atas dapat menjelaskan keadaan yang sebenarnya.



Yang benar,





Afiqah Mohammad Sopan

Operasi Perhubungan Pelanggan

Perkhidmatan Pelanggan


s.k:

1. Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia
2. Ketua, Jabatan Kawalselia dan Hal Ehwal Kerajaan - Celcom Mobile Sdn Bhd

saja nak share report SKMM yang aku buat. so nampak gayanya kena tukar carrier baru, maybe nak guna umobile :(( :(( :((
 
den guna umobile so far not bad. rm 58/month dapat 5gb+5gb.
penah try dlod movie kat utube tak sampai 15min.
 
ala, ape susah, mnp je ke provider lain.

kasi ajar itu sialkom
 
tapayah mngharap dah..jum ramai2 patahkn sim celcom
 
sebenarnya ade caranya.....dan dah berjaya pun aku guna..haha
 
Back
Top
Log in Register