document-word hidden.. takleh nak unhide

CG Sponsors




tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,180
Reaction score
817
Points
176
salam...
baru-baru ni tok ada jumpa kes dimana semua file word, excel dihiddenkan.. nak unhidden kan balik dan jadi archieve takle.. guna dos command pun takle jugak.. ada sesaper boleh solvekan tak kes tok ni.... :D harap membantu...
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,180
Reaction score
817
Points
176
hmm.. takde yang handal ker....
 

iwan87

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2009
Messages
2,620
Reaction score
7
Points
25
salam...
baru-baru ni tok ada jumpa kes dimana semua file word, excel dihiddenkan.. nak unhidden kan balik dan jadi archieve takle.. guna dos command pun takle jugak.. ada sesaper boleh solvekan tak kes tok ni.... :D harap membantu...
bro dah ok lum..??

bukan word jer yg ilang ker..??
excel sekali?

biase aku kene word(.doc) jer ilang
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,180
Reaction score
817
Points
176
hmmm... belum sempat test lagi... aritu tok terus format jer.... :D
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,180
Reaction score
817
Points
176
tok dah guna cara ni.... jawappanya masih sama gak....
 

iwan87

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2009
Messages
2,620
Reaction score
7
Points
25
tok dah guna cara ni.... jawappanya masih sama gak....
tok guna software ni...

HTML:
http://uploading.com/files/eb85cabm/DocHideMeNot1.1.exe/
Paste software ni ker folder yg ader .doc yg ilang tu...
pastu run sofware tu...tekan yes...then ok...

tgk ader x..??
 

lost_soul2878

Super Active Member
Joined
Jan 11, 2010
Messages
8,745
Reaction score
18
Points
65
salam tok.. sorry sebab hari nie baru first time masuk cini, nampaknya masalah tok same ngan pengalaman pakcik, ok nie penyelesaiannya kalau tok kena lagi macam nie. there is few way to solve it, but this the most successfull method. if u wanna try change value in registry macam nie.

SOLUTION 1
----------

- open notepad create this code :

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]

"Hidden"="1"

- now, save this notepad code file as uNHIDE.reg
then double click the file and select OK on asking.

Note: u can save this file with any name but [ *.reg ] extension must be associated with the file name.


*kalau tak ok juga the 2nd method should be success.

SOLUTION 2
----------

Open the command promt. Start -> Run [Type CMD then enter]

1) make sure where the hidden files or folder is [ drive C: or D: or E: ] if in drive C then what is the folder name. example folder name is 'Picture' so the command should be

c:\>attrib -h -s -a -r c:\picture\* /s /d

2) if folder in drive D: so the command should be

c:\>attrib -h -s -a -r d:\picture\* /s /d

(*make sure ade space between attrib_-h_-s_-a_-r_[drive folder]\*_/s_/d) [ _ = space]

**this should be success guys.. try this kalau tak caye, if y got same prob with pendrive also can used this method. but makesure the drive or folder still have files lah.. check properties dulu k.
Selamat mencuba insyaAllah pasti berjaya.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register