D'LVC Corporate (m) Sdn Bhd

Recommended Brokers


Latest Threads

Ezalia8489

Junior Member
Joined
Mar 20, 2013
Messages
83
Reaction score
0
Points
6
salam to al CGrians..saya ada pertanyaan..minggu lepas saya dan keluarga saya pergi ke Selayang Mall..depan KFC,ada 2 org penjual ni sibuk duk promosi bayaran utk dapat kan BSN sijil premium secara percuma..hanya kena bayar RM299 je..kat ctu adala benefitnye di mana mamat tu kata utk pembayaran 1 kad,boleh dapat semua temasuk free insurans AIA utk kemalangan dan juga kematian..dia siap cakap lagi if accident ke,boley masuk mana2 hospital..

yang menjadi musykilnye di sini is,yg mak saya nipun gei caya cakap bulat2 terus bayar duit muka RM50 dulu..org tu kata ley bayar ansuran selama 3 tahun sampai habis..so dia hanya bagi kat mak saya resit yg ada cop nama company,dgn flyers pasal kata kelebihan if bayar RM299 tula..

so,saya tak puas hati,trus siasat sendiri btul ke BSN ada bagi authorized kat copmpany lain utk jual sijil premium..then customer service kata xde..in fact, nama mak saya pun xde dalam BSN tu..

saya nak mintak pandangan serta nasihat otai2 kat CGrians ni,kot2 la ada mengalami kejadian serupa..peliknye,pembayaran akaun tu suh bayar under nama staff company tu n bukan under nama company..bila google,macam2 yg negatif je pasal company nih..takut tipu je..:( hope boleh beri sedikit pencerahan kot2 la sapa2 yg penah kene camni
 
Sponsored Post

anyohfarhana

Freshie
Joined
Feb 16, 2014
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
salam..sya jga bru jew jmpa dngn mamat yg buat jualan ni..sma cra dia brckp n klbhan yg akan dpt jka kta jd ahli dia...sy rsa prkra ni kna bwa ke phak atsan sbb da rmai org awam trtipu dngn syrkat ni....td pn sy hny br byar rm 30 dr rm 329...
 

anara

Freshie
Joined
Dec 20, 2018
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
salam, nak tanya lepas isi borang tu ada apa2 jadik tak? contoh kena call dgn scammer ke psl bank ke? sbb takut la dah terbagi maklumat ic apa semua
 
Sponsored Post
Top
Log in Register