BTC USD 66,664.6 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Dah setel] - Aku terlupa sesuatu dan tak perasan

Sponsored Post

Aku baru sampai umah sewa... fuhhh.. lega...

Kalau buat filem pun best ni...

Citernye arini mcm ni...

Dari semalam aku contact nombor aku tu still ringing dan sms delivered.
Aku ada contact member umah suh tolong cari, dia puas cr tp tak jumpe.
Pastu petang td, aku gerak balik umah dan nk cr sekali lagi kat tempat aku salin seluar....

Masa aku on the way, moto aku tetiba stuck tgh jalan... aduh... dah la tgh ada masalah, tambah lg masalah... aku cool... rileks jap tepi jalan. aku try start balik motor... hidup...

Then, aku terpikir... adakah ini petanda hp aku berada dekat2 area tu... Aku pun amik keputusan patah balik menghala ke kg slow2... usya2 tepi jalan kot2 terjumpa.

Dahla dalam area kawasan kelapa sawit... mata aku melilau2... tiba2... aku dikejutkan dgn 1 panggilan dr hp aku yg hilang tu. Perghhh.. naik seram aku... biar betul ni... aku gementar nk jawab tepon... hp aku panggil aku ke... aku pandang kiri kanan... rasa nk jerit... haha...

Tp aku berani diri, aku jawab call, rupanya ada hamba allah ni bgtau aku, dia simpan 2 hp aku tu. Dia bgtau aku, dia jumpe atas tanah masa aku salin seluar semalam. Owh... takpelah... dia jujur nk pulangkan. Dia suh aku tunggu kat tol Jawi kul 5. Aku pun tak berani nk tanya banyak, ntah betul atau tidak tak pasti. Aku tawakal jer... tunggu dia kat tol jawi dari kul 4.

Tgk2... kul 5 dia datang, br balik keje rasanya... Owh, baru aku ingat... masa aku salin seluar, hamba allah ni duduk berteduh atas bukit. dia jumpa hp aku.

Aku pun ucap tima kasih banyak2 la... nk belanja dia... kat tepi highway takde pape. Aku pun rasa mcm tak caye leh dapat semula hp aku tu. Aku hulur dia skit cenderahati, dia tolak.. dia ikhlas... dia cuma cakap, 'arini dia tolong aku, esok lusa org tolong plak'.

Alhamdulillah, bagus la... aku jadi serba salah gak la... takde bg dia pape. Aku doa dia murah rezeki, panjang umur jumpa lagi.

Terima kasihla, member2 CG yg bg idea kat aku semalam. Aku hargai.. ada yg suh aku bg reward 1k tu, mujur la aku tak sampai tahap tu... jenuh aku nk kotakan janji.

Agaknya mamat tu warga CG kot..saja dia tak nak call hang semalam sebab dok gelak tengok hang gelabah kat sini...:)):))
 
huhuhu.. baik btul hamba Allah tu.. bkn senang nak cari orang mcm tu..:)cgrock

Tu la pasal... payah nk cari org mcm ni zaman la ni.

Ni pengalaman ke 3 aku hilang hp.

Yg pertama - kat hostel, tak jumpa terus... aku tinggal charge dlm bilik, pastu aku tertido kat bilik member, terjaga dr tido, aku masuk bilik, dah tinggal charger jer.

Yg kedua - kat cybercafe, aku tak sedar hp jatuh bawah kerusi, check cctv, buat report polis, dan dapat kesan budak yg amik tu. Dia ganti.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register