BTC USD 64,059.0 Gold USD 2,371.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Dah setel] - Aku terlupa sesuatu dan tak perasan

khairilhusni

Legendary Member
gem
Messages
10,919
Joined
Apr 4, 2006
Messages
10,919
Reaction score
70
Points
120
Huh... aku ada masalah skit dr petang tadi. citer nyer mcm ni...

Petang td, aku naik moto balik kg, sampai sekerat jalan, hujan lebat... aku lepak la kejap kat bawah jambatan. Pastu aku call kg aku, mak aku kata tak ujan. So, aku nekad redah jerr.... Aku tanggal seluar, pakai suar kalis air bawa moto.. tak kisah ler lenjun pun. Pastu bile dah sampai kawasan tak ujan, aku sarung balik seluar. Then sampai umah dengan selamat.

Bila dah lama2 rileks kat umah, br aku perasan... hp aku 2 bijik takde... puas aku carik... misscall mmg tak dapat cr arr... aku silent. Pastu, aku amik keputusan, kuar g cr kt tempat aku buka seluar dan sarung seluar. Tepi jalan jer... :)):)):))

Sah... takde... nk patah balik sampai umah sewa plak... malas la... Aku pun balik semula ke kg dgn kuciwa...

Persoalan aku kat sini,

1. Aku tak pasti aku bawa atau tidak 2 hp aku tu.
2. Aku pun tak ingat, masa aku lepak bawah jambatan tu, aku call mak aku guna hp yg mana.
3. Aku try call n sms hp yg hilang tu, still dpt. Tp takde sape jawab.
4. Aku syak tercicir atas rumput sebab aku buka seluar dan sarung seluar kelam kabut. :)):)):))
5. Tapi aku dah g cari balik kat 2 tempat tu, tanda kesan2 hp.
6. Kalau ada org jumpa pon, nape simcard aku tu still on. Nape org yg amik tu, tak off kan aje.
7. Pastu aku pelik, kalau tercicir masa naik moto... tak berkecai ke hp tu... aku bawa 100km/j
8. Mustahil kalau 2 bijik hp tu terjun dr poket masa aku bawa moto tak perasan.
9. Lepas aku buka seluar, aku letak dalam plastik seluar aku tu. So, aku tak syak hp tu jatuh masa aku moto dlm hujan.

Ada idea tak kawan2, mcm mana aku nk detect kat mana hp tu sekrang. Kalau report celcom, leh tahu ke kat area mana msg tu delivered...

Harapan terakhir aku, harap2 hp aku tu ada kat umah sewa.
 
Last edited:
Sponsored Post

Huh... aku ada masalah skit dr petang tadi. citer nyer mcm ni...

Petang td, aku naik moto balik kg, sampai sekerat jalan, hujan lebat... aku lepak la kejap kat bawah jambatan. Pastu aku call kg aku, mak aku kata tak ujan. So, aku nekad redah jerr.... Aku tanggal seluar, pakai suar kalis air bawa moto.. tak kisah ler lenjun pun. Pastu bile dah sampai kawasan tak ujan, aku sarung balik seluar. Then sampai umah dengan selamat.

Bila dah lama2 rileks kat umah, br aku perasan... hp aku 2 bijik takde... puas aku carik... misscall mmg tak dapat cr arr... aku silent. Pastu, aku amik keputusan, kuar g cr kt tempat aku buka seluar dan sarung seluar. Tepi jalan jer... :)):)):))

Sah... takde... nk patah balik sampai umah sewa plak... malas la... Aku pun balik semula ke kg dgn kuciwa...

Persoalan aku kat sini,

1. Aku tak pasti aku bawa atau tidak 2 hp aku tu.
2. Aku pun tak ingat, masa aku lepak bawah jambatan tu, aku call mak aku guna hp yg mana.
3. Aku try call n sms hp yg hilang tu, still dpt. Tp takde sape jawab.
4. Aku syak tercicir atas rumput sebab aku buka seluar dan sarung seluar kelam kabut. :)):)):))
5. Tapi aku dah g cari balik kat 2 tempat tu, tanda kesan2 hp.
6. Kalau ada org jumpa pon, nape simcard aku tu still on. Nape org yg amik tu, tak off kan aje.
7. Pastu aku pelik, kalau tercicir masa naik moto... tak berkecai ke hp tu... aku bawa 100km/j
8. Mustahil kalau 2 bijik hp tu terjun dr poket masa aku bawa moto tak perasan.
9. Lepas aku buka seluar, aku letak dalam plastik seluar aku tu. So, aku tak syak hp tu jatuh masa aku moto dlm hujan.

Ada idea tak kawan2, mcm mana aku nk detect kat mana hp tu sekrang. Kalau report celcom, leh tahu ke kat area mana msg tu delivered...

Harapan terakhir aku, harap2 hp aku tu ada kat umah sewa.



kes pelik ni :-?:-?
 
malangnyee nasib ko.... tu la gopoh sngat...sib baik bende tu ..ops!!

aku rasa la kan mesti ko tertinggal kat umah sewa

Tp kan bro, aku mcm ingat2 balik masa kat bawah jambatan tu, aku call mak aku, guna salah satu hp yg hilang tu.

Pelik juga aku... misteri giler ni.

Ada nujum tak kat sini?
 
ko ckp ko call mak ko d bwh jambatan kan?:-?:-?

rasa2 tercicir la tu..jgn lupa update kt thread ni ye klw da jumpa hpon tu smula:D:D

Actually, aku pakai 3hp. Aku takleh nk ingat aku pakai yg mana 1 call mak aku.

Kalau tercicir, aku dah cari balik kat 2 tempat kejadian tak jumpe.

Simcard still on. Msg delivered. Pulangkan....
 
Tp kan bro, aku mcm ingat2 balik masa kat bawah jambatan tu, aku call mak aku, guna salah satu hp yg hilang tu.

Pelik juga aku... misteri giler ni.

Ada nujum tak kat sini?

huhuhu...pelik kan...

celah2 seat moto ko ke , xde ?

dalam poket suar ke ?

dalam plastik ke ?

dalam beg ke ?

celah2 lemak2 bdn ko ke ? kalau ko chubby lah... :eek:

ke ade 'orang' kat bwh jambatan 'pinjam' jap enpon ko ?
 
Actually, aku pakai 3hp. Aku takleh nk ingat aku pakai yg mana 1 call mak aku.

Kalau tercicir, aku dah cari balik kat 2 tempat kejadian tak jumpe.

Simcard still on. Msg delivered. Pulangkan....

bro hilang 2.. masih ada 1 lagi kan???
cuba bro cek "CALL REGISTER"...
kalau kat dlm list tu ada no phone emak bro & waktunya sama dgn waktu bro lepak bawah jambatan tu, maknanya... 2 hp lagi tu masih ada harapan tertinggal kat umah bro...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register