BTC USD 22,886.7 Gold USD 1,867.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

thesunraising

Active Member
Messages
1,048
Joined
Feb 2, 2013
Messages
1,048
Reaction score
1
Points
25
Salam sejahtera,

Saya nak mintak tolong agent2 insurans kurnia @ lain2 yg blh tlg sy utk coverage Cermin kereta saya.


Maklumat:

Cermin kereta sy dah retak sikit 2 bulan lepas, bila pergi ke tempat nak renew road tax (Kurnia insurans), agent kt sana bagitahu kena bw kereta untuk coverage cermin.

Saya dah renew kereta sy, cuma coverage cermin tak jd.



Perkara: MIntak tolong....


[email protected] member2 CG yg pernah menyelesaikan kes mcm ni tlg pm @ reply thread.



Masa Tamat:


Sy cuma diberi 2 minggu sj utk coverage cermin kereta sy.
Kalau beli cermin kt luar (baru) mahal giler.

So tgh cari jalan menyelesaian.


Mintak tlg warga CG.


Terima kasih.


Sbb wujud retak:

Kalau retak tu wujud dr kecuaian sy @ semulajadi sy mmg akan byr utk tukar cermin...Ni kerana da org nk kenakan sy dgn cuba bakar kereta sy bulan january.Apinya dah dipadam dan kerosakan dpt diperbetulkan cuma cermin ni sy belum buat apa2.(Insurans pun takclaim, takut ganggu NCD)



Solution :

Kita mmg tak blh menipu insurans company.

Dalam kes ni,

Saya beli cermin dulu dgn harga rm100 dan install rm50.
Lepas tu bw kereta sy gi insurans centre, diorang ambik gambar cermin keta dgn kete. Last bg windscreen insurans dgn hrg rm56 utk claim rm400.

So kesimpulannya sy kuar modal rm206 utk settlekan masalah ni...


Remark : Sy check resit sy dari 2006 hingga 2011 mmg ada ambik insurans utk cermin kete.

2012 baru tak ambik dan masalah pun berlaku...

So, jgn lupa ambik insurans utk cermin kete.



:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register