Cimb Principal Asset Management vs Loan Asb

CG Sponsors




arif_tarabas

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2009
Messages
332
Reaction score
2
Points
15
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Disini sy nak mendapatkan survey dari pihak tuan tuan, kenapa yg ada asb tapi tak berpindah kepada unit trust yg wujud di Malaysia, adakah kerana unit trust telah dibobokkan negatif oleh pihak tertentu atau pngtahuan pendedahan ilmu unit trust itu sendiri yg masih cetek di klngn rakyt Malaysia,

Sekilas pikiran dari,

(Arif Tarabas
Ejen Bertauliah
Unit Amanah,
Cimb Principal Asset Management
0179247868)
 
Sponsored Post

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,189
Reaction score
92
Points
80
consultant unit amanah kena buktikn bahawa investment dlm UT pulangan lebih tinggi dari loan ASB
 

arif_tarabas

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2009
Messages
332
Reaction score
2
Points
15
Owh, jika dilihat kadar inflasi dimalaysia sebelum kenaikan minyak petrol adalah 4.1%, so yang manakah mendatangkan pulangan lebih besar,
 

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
306
Reaction score
2
Points
15
consultant unit amanah kena buktikn bahawa investment dlm UT pulangan lebih tinggi dari loan ASB
 

arif_tarabas

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2009
Messages
332
Reaction score
2
Points
15
Cimb principal dali islamic umum dividen18% siap tolak zakat tahun ni, kalau asb berapa yer?
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,696
Reaction score
2,059
Points
176
aku dah jmp.. haha.. unit trust ni banyak casnya.. tu la sukar org kita nk tabur duit.. lg satu kl bg org handle capital.. aku x lena tdoq.. haha
 

kamarul.ali

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2010
Messages
233
Reaction score
10
Points
15
Hehehe, Saya pun dah jumpa gak..
Sebenarnya, kedua2 instrument pelaburan adalah Pelaburan Unit Amanah.
Masing2 ada pro & limitation.
Wise investor, don't put all your money in 1 basket, you need to diversify.
AlpahOne - don't look at casnya but look at Nett returnnya lepas tolak cas.
In fact, makan kat fast food spt McD, KFC, Pizza, service cas melebihi cas masuk Unit Trust, ramai x perasan..
 

ni3yzam87

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2011
Messages
480
Reaction score
5
Points
15
erm.. macam menarik thread ni.. tp pendek je perbincangan.. minta panjangkan..
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,696
Reaction score
2,059
Points
176
Hehehe, Saya pun dah jumpa gak..
Sebenarnya, kedua2 instrument pelaburan adalah Pelaburan Unit Amanah.
Masing2 ada pro & limitation.
Wise investor, don't put all your money in 1 basket, you need to diversify.
AlpahOne - don't look at casnya but look at Nett returnnya lepas tolak cas.
In fact, makan kat fast food spt McD, KFC, Pizza, service cas melebihi cas masuk Unit Trust, ramai x perasan..
huhu.. dh buat UT da pun.. minimal the caj..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register