CG ex-smoker

Recommended Brokers


Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,077
Reaction score
1,623
Points
101
Kebetulan terserempak dgn topik ni dan tiba tiba terfikir untuk buka thread khas untuk ex-smoker. Kita gather dan share sikit info masing masing yang boleh boleh jadi rujukan atau perbandingan stats.

Umur mula merokok :
Average rokok sehari :
Umur berhenti merokok :




Okay mula dulu

Umur mula merokok : Penghujung 18 thn
Average rokok sehari : Between sekotak kecil (7 btg) - sekotak besar (20 btg)
Umur berhenti merokok : 30 thn berhenti sekejap then balik sambung as social smoker :ROFLMAO: dlm setahun. Betul betul berhenti umur 32.



Otai otai yg lain mcm mana?
 
Sponsored Post

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,537
Reaction score
230
Points
83
Umur mula : 14yrs
1 kotak sehari 20btg
umur berenti 29thn lebih kurang

sebab berenti... bosan isap okok.. hahah DR pun pelik.. ada jugak alasan gini hahah
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,016
Reaction score
1,909
Points
141
aku tak tahu la aku kategori perokok ke tak...haha...sbb aku tak ketagih pun...just merokok bila lepak dgn kwn2/keluarga yg merokok...


alhamdulillah, kawan2 TAK ramai yg perokok ...so mmg aku teramat jarang hisap rokok...dlm setahun tu boleh kata mungkin dua atau satu kotak rokok je kot... paling banyak, DUA kotak utk SATU TAHUN la...haha..itu paling banyak....tapi rasanya tak sampai dua kotak pun rasanya..

Umur mula merokok : 19
Average rokok sehari : 0.03 (atau kata lain 12 batang untuk satu tahun, 1 batang utk satu bulan, 0.03 satu hari)
Umur berhenti merokok :
NULL

:D 😅
 
Last edited:

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,267
Reaction score
485
Points
86
Umur mula merokok : 11 tahun (rokok pertama dirasa, dunhill)
Average rokok sehari : 3 atau 4 btg sehari (kalo melepak ngan mmbr dlm 10 btg gak la)
Umur berhenti merokok : 24 tahun .. benti sebab eksiden teruk, patah rahang.. mulut kene ikat, sebulan tak makan nasi .. selera nak isap rokok tiba2 hilang, mmbr dtg melawat, hulur rokok pon den tak isap

Ni keadaan mulut den masa tu 😁
IMG_0699.JPG
 

orang2

Active Member
Joined
Aug 28, 2013
Messages
1,269
Reaction score
150
Points
33
Mula hisap umur 14/ 15 dr 7 btg hingga 20 btg berhenti umur 28/29 nak kawin punya pasal tapi bkn bini yg suruh cuma aku tak suka kalau anak aku juga perokok
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,537
Reaction score
230
Points
83
peh tn trafalgar..teruk benar tuh... hikmah sebalik eksiden tu terus bleh brenti rokok..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
261,295
Reaction score
8,818
Points
2,226
Umur mula merokok : 11 tahun (rokok pertama dirasa, dunhill)
Average rokok sehari : 3 atau 4 btg sehari (kalo melepak ngan mmbr dlm 10 btg gak la)
Umur berhenti merokok : 24 tahun .. benti sebab eksiden teruk, patah rahang.. mulut kene ikat, sebulan tak makan nasi .. selera nak isap rokok tiba2 hilang, mmbr dtg melawat, hulur rokok pon den tak isap

Ni keadaan mulut den masa tu 😁
View attachment 211052
Alhamdulillah
Hikmah eksiden
Dah tak merokok skrg 👍
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
261,295
Reaction score
8,818
Points
2,226
Pernah cuba² jgk merokok masa skolah rendah dulu
Tapi x beria
Rokok daun ada la duk isap tanpa tembakau
Dulu la
Skrg takde dah rasa nak isap rokok
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,688
Reaction score
199
Points
73
Umur mula merokok : pas grad..dlm 21 kot
Average rokok sehari :5 -10 btg tgk keadaan
Umur berhenti merokok :
-


aku kira bukan heavy smoker rsnya.blh kawal xmrokok if ngn family..anak2 tatau pon aku mrokok sbb xpernah mrokok dpn dorg.
pernah berenti mrokok dalam 2 bulan (bkn bulan puasa).....tp itulah....tak bjya...hehe
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,267
Reaction score
485
Points
86
berat mata memandang berat lagi bahu memikul hihi...

sebulan makan nestum sahaja.. blender nasi + lauk, tekak tak bole terima ...

masa den smoker dlu, den sendiri tak bole bau asap rokok hahaha.. asap rokok sendiri takpe.. jgn asap rokok org lain, jadi bila ada org yg berhampiran isap rokok.. den pon terpaksa isap juga.. untuk lawan asap dari perokok lain.. walaupon hakikatnya ia benda yg sama

hidung ni sensetip bau 🤭
 
Sponsored Post
Top
Log in Register