BTC USD 32,522.9 Gold USD 1,783.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Others Celcom kutip hutang lama

DatinMaimun

Junior Member
Joined
Aug 18, 2016
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
Hi uolssss...
Dah lama x on carigold.. Kali ni iols pening kepala.. Tiba2 celcom kutip hutang lama yg dah lama senyap dlm 2-3 tahun..
Cerita dia, iolss pegi masjid jamek 2-3 tahun lepas..

Lepas tu ade la org2 celcom bkak booth.. Lpas tu bdk2 dia ngekor je org2 yg kt situ.. Salah 1 mangsanye ada la iolss n kwn iolss.. Ok laa postpaid dia promot..

Kite pun jadi tkot la dah dia ngekor kite, dia paksa beli.. Iolss x beli tpi kwn yg beli tetibe dia pjuk pnye pjuk, iolss malas nak lyan, iolss bagi je la ic then dia photostat.. Tapi x de pun borang yg iolss kena isi n kat sim kad tu pun x de nombor..

Tanye dia, kalau x nak pakai lngsung boleh ke? Dia ckp abaikan je kalau x nak pakai.. Ok iolss balik rmah iolss simpan je sim kad tu dlm laci.. Smpai la ckup bulan, bill smpai rm 100++.. Iolss abaikan 3 bln bill naik jadi rm 500++..

X ckup dgn tu, wakil celcom call tntut hutang.. Ckp laa yg kite x penah sentuh or guna pun! Tiap2 mnggu dorg kacau.. Iolss geram pegi buat report polis, pegi buat report kat hq celcom sendiri buat surat akuan sumpah, bagi sim kad tu kat dorg bagai.. Staff kt situ kate kalau ade wakil celcom ke call or hantar surat ke abaikan je..

Ok laa snyap dah.. Iolss hdup dgn aman 2-3 tahun tu..Tetibe smlm celcom call iolss mintak byar!! Siap ckp hq celcom sruh call!!! Dia ckp kalau x nak guna spatutnye sim kad tu kena pulangkan dlm tmpoh 3 bln.. Lebih dri tu dorg anggap iolss stuju dgn services dorg!..

So, skrg mcm mne nak buat ni uolsss??!!! Dah penat ckp kt dia yg bnde dah settle lama dah.. Siap report polis, report kat hq.. Siap bagi balik sim kad tu kt hq.. tapi dorg berdegil.. Siap hntar msj suruh byar slewat2 nye 15/12 ni...!!
 
Last edited:
Sponsored Post

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
perenggan mana makcik oi?

pening baca

hutang tu kira kena bayar gak

x boleh lari

lain la kalau buat report palsu bgtau org guna ic makcik
 

DatinMaimun

Junior Member
Joined
Aug 18, 2016
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
perenggan mana makcik oi?

pening baca

hutang tu kira kena bayar gak

x boleh lari

lain la kalau buat report palsu bgtau org guna ic makcik

masalahnye aku x penah guna langsung... tapi mcm mne bill boleh naik smpai mcm tu sekali???
 

the usual suspect

Fun Poster
Joined
Nov 28, 2017
Messages
104
Reaction score
18
Points
15
Dalam sistem ikut tarikh daftar. Guna atau tidak cukup sebulan tambah bil lagi
 

DatinMaimun

Junior Member
Joined
Aug 18, 2016
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
Dalam sistem ikut tarikh daftar. Guna atau tidak cukup sebulan tambah bil lagi

tapi kes aku ni.. dah report polis, report hq bagai..
staff celcom kt hq sruh abaikan.. tapi still dorg nak kutip hutang jugak.. tu mcm mne pulak??
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,438
Reaction score
2,844
Points
206
masa ko ambik sim tu takde baca terma dan syarat ke?
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
388
Points
136
ni mesti dari forum sebelah..
memang banyak kes camni..mungkin boleh adukan pada kpdnkk atau yang seangkatan dengannya..atau boleh buat rayuan pada pihak celcom yang jilake
 

cyborg

Active+ Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
4,577
Reaction score
101
Points
43
Kenapa kau ambil simkad tu ?
Lepas kau peram dalam laci, bil sampai kau buat dekkk 3 bulan .

Nasi dah jadi bubur....bayar je lah sikit sikit
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register