BTC USD 42,338.0 Gold USD 1,775.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Carigold Seller - Mari Kongsi Info

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Bismillah Hirrahman Nirrahim


Tak dapat dinafikan, carigold sendiri adalah tempat yang ada ramai potential buyer. dari sekecik kecik simkad sampai ke sebesar rumah dan tanah.

Antara marketing yang aku rasa efektif untuk banyak klik dan view ke thread jualan kita;

● Sewa Banner di frontpage
● Sewa Siggy top poster
● Jadi supporter untuk dapat avatar lebih besar dan boleh letak banner sebagai siggy


Boleh tambah lagi apa yang korang rasa perlu
Selamat berniaga

:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Antara Cabaran;

Seller hanya boleh bump thread sekali sehari. jadi untuk jadikan lebih efektif, anda kena tau hari dan jam berapa biasanya paling ramai visitor

dulu aku pernah tengok kat alexa ke mane tah, die ade statistik visitor untuk sebulan, visitor ikut hari dan jam. tapi dah lupa macam mana nak cari :((
 

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Antara Cabaran;

Seller hanya boleh bump thread sekali sehari. jadi untuk jadikan lebih efektif, anda kena tau hari dan jam berapa biasanya paling ramai visitor

dulu aku pernah tengok kat alexa ke mane tah, die ade statistik visitor untuk sebulan, visitor ikut hari dan jam. tapi dah lupa macam mana nak cari :((

yang ni aku ade legit solution sebenarnya. nak bump sejam sekali ke, setengah jam sekali ke. cara halal punya :D
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
yang ni aku ade legit solution sebenarnya. nak bump sejam sekali ke, setengah jam sekali ke. cara halal punya :D

buat ID lain. pastu buat2 tanya soalan, id satu lagi jawab soalan, tanya lagi,jawab lagi...

mcm biasalah..

sbb tu cg haramkan org buat 2 id. kalu tak, penuh dgn iklan korang je la..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,008
Reaction score
1,722
Points
596
bukan setakat upgrade cg life time supporter

kene slalu layan warga carigold

dan kalau warga carigold nak jumpa face to face pun pi layan juga

Kebenarannya

Banyak warga carigold yang bisnes

Dan diorang suka peniaga kat sini

asal kita friendly peramah juga layan

insyaallah ade rezeki

Yang penting slalu ada layan thread

kerap ada komen tak kira apa thread pun
 

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Kalau ikut style daus ni mmg outstanding. Tak lama lagi boleh join top poster club :D
 

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
buat ID lain. pastu buat2 tanya soalan, id satu lagi jawab soalan, tanya lagi,jawab lagi...

mcm biasalah..

sbb tu cg haramkan org buat 2 id. kalu tak, penuh dgn iklan korang je la..

Ini sah2 tak legit dragon. Perma ban tu kalau multiple id

Den punye teknik ni legit. Nt nak test dulu
 

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Antara Cabaran;

Seller hanya boleh bump thread sekali sehari. jadi untuk jadikan lebih efektif, anda kena tau hari dan jam berapa biasanya paling ramai visitor

dulu aku pernah tengok kat alexa ke mane tah, die ade statistik visitor untuk sebulan, visitor ikut hari dan jam. tapi dah lupa macam mana nak cari :((

Lagi satu mslh agak kritikal aku bru jumpa, kalau guna android, surf cg guna mobile mode, siggy semua user tak nmpk. Jdnya iklan/promosi kita kat siggy jd sia2
 

xantiang

Active Member
Joined
Jan 24, 2014
Messages
1,754
Reaction score
38
Points
30
Lagi satu mslh agak kritikal aku bru jumpa, kalau guna android, surf cg guna mobile mode, siggy semua user tak nmpk. Jdnya iklan/promosi kita kat siggy jd sia2

Pelik, semalam semua user tak keluar siggy. Arini ok plak nampak semua. Den takde ubah ape2 setting pun. Semua default je
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,259
Reaction score
861
Points
176
bukan setakat upgrade cg life time supporter

kene slalu layan warga carigold

dan kalau warga carigold nak jumpa face to face pun pi layan juga

Kebenarannya

Banyak warga carigold yang bisnes

Dan diorang suka peniaga kat sini

asal kita friendly peramah juga layan

insyaallah ade rezeki

Yang penting slalu ada layan thread

kerap ada komen tak kira apa thread pun

smp skrg nak upgrade lifetime tak dpt2:((
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register